Την Παρασκευή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Νεμέας στο Άργος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου μας με το 3ο Γυμνάσιο Άργους, ως ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης των μαθητών του Άργους στη Νεμέα.
Η δράση αποτέλεσε μια ιδιαίτερα όμορφη και εποικοδομητική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να συνεργαστούν και να μοιραστούν στιγμές δημιουργικής αλληλεπίδρασης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και κοινές δραστηριότητες.
Κεντρικό σημείο της επίσκεψης αποτέλεσε το αρχαίο θέατρο του Άργους, όπου οι ίδιοι οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Άργους ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους μαθητές μας, παρουσιάζοντας σημαντικές πληροφορίες για την ιστορική και πολιτιστική αξία της περιοχής. Η πρωτοβουλία αυτή έδωσε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στη δράση, καθώς η γνώση μεταδόθηκε με τρόπο άμεσο, βιωματικό και ουσιαστικό από μαθητές προς μαθητές.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και συγκινητική ήταν η προσπάθεια των μαθητών του Άργους να «ζωντανέψουν» το αρχαίο θέατρο μέσα από την αναπαράσταση ενός μικρού αποσπάσματος από την «Ελένη», προσφέροντας σε όλους μια μοναδική εμπειρία σύνδεσης με το αρχαίο δράμα και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Άργους και τους στρατώνες του Καποδίστρια καθώς και άλλα σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα απόλαυσαν στιγμές χαλάρωσης και ευχάριστης συνύπαρξης.
Το Γυμνάσιο Νεμέας ευχαριστεί θερμά το 3ο Γυμνάσιο Άργους για τη φιλοξενία, την άψογη συνεργασία και την εξαιρετική οργάνωση της δράσης. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων, καλλιεργούν την εξωστρέφεια και δίνουν στους μαθητές πολύτιμες εμπειρίες μάθησης, επικοινωνίας και πολιτισμού.










