
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του τμήματος Α4 του σχολείου μας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την υγιεινή διατροφή και το επάγγελμα του σεφ από επαγγελματίες καταξιωμένους στο χώρο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων της Νεοελληνικής γλώσσας, της Οικιακής Οικονομίας και του εργαστηρίου Δεξιοτήτων, που περιλαμβάνουν ενότητες σχετικές με το θέμα.

Στην παρουσίαση- δράση που έγινε στο πλαίσιο του 4ου πολιτιστικού φεστιβάλ Νάξου «Μια βραδιά κάτω από την ελιά», οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Ιταλούς chef Luca Piscazzi, Giacomo Tranquilli και Andrea Mura, να μάθουν πόσο σημαντική είναι η γαστρονομική παράδοση της Νάξου, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγει καθώς επίσης και την αξία της δημιουργικής χρήσης τους σε συνταγές με σύγχρονο βλέμμα που εμπνέεται από την παράδοση και τη σέβεται.


Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την παρουσία των chef στο τμήμα τους και τους έθεσαν ερωτήματα και απορίες σχετικές με το θέμα.


Στο τέλος, τα παιδιά κεραστήκαν το περίφημο «κανόλι» , παραδοσιακό γλυκό της Σικελίας, έχοντας όμως γεύση Νάξου αφού για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ντόπια ναξιακά προϊόντα.
