Υγιεινή Διατροφή και γαστρονομική παράδοση της Νάξου

IMG 1241

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε  τους μαθητές του τμήματος Α4 του σχολείου μας,  την Πέμπτη  2 Οκτωβρίου 2025, οι οποίοι   είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την υγιεινή διατροφή και το επάγγελμα του σεφ από επαγγελματίες καταξιωμένους στο χώρο.

IMG 1256 1

Η δράση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων της Νεοελληνικής γλώσσας, της Οικιακής Οικονομίας και του εργαστηρίου Δεξιοτήτων, που περιλαμβάνουν ενότητες σχετικές με το θέμα.

IMG 1244

Στην παρουσίαση- δράση  που   έγινε στο πλαίσιο του 4ου πολιτιστικού φεστιβάλ Νάξου «Μια βραδιά κάτω από την ελιά», οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν τους Ιταλούς chef Luca Piscazzi, Giacomo Tranquilli και Andrea Mura, να μάθουν  πόσο σημαντική είναι η γαστρονομική παράδοση  της Νάξου, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα  που παράγει  καθώς επίσης και την αξία  της δημιουργικής χρήσης  τους  σε συνταγές  με σύγχρονο βλέμμα που εμπνέεται από την παράδοση και τη σέβεται.

IMG 1259 1

IMG 1250

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την παρουσία των chef  στο τμήμα τους και τους έθεσαν ερωτήματα και απορίες σχετικές με  το θέμα.

IMG 1248

 

IMG 1254

Στο τέλος, τα παιδιά   κεραστήκαν το περίφημο  «κανόλι» , παραδοσιακό γλυκό της Σικελίας, έχοντας όμως γεύση Νάξου αφού  για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ντόπια ναξιακά προϊόντα.

IMG 1245