Θεατρικός και Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Το Εθνικό Θέατρο στο Νέο Σχολείο»

Screenshot 1

Στο σχολείο μας συγκροτήθηκε και λειτουργεί Θεατρικός και Μουσικοχορευτικός Εκπαιδευτικός Όμιλος με θέμα: «Το εθνικό Θέατρο στο Νέο σχολείο» και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κυρία Βαλαμβού Κέλλυ.
Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του Ομίλου είναι να δημιουργηθούν καλλιτεχνικές γέφυρες ανάμεσα στους μαθητές και το Εθνικό Θέατρο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα δίκτυο από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και νέους που συνομιλούν και συνδημιουργούν.

theater scaled
Σαν παιδαγωγικούς στόχους ο Όμιλος έχει: την αισθητική παιδεία και γνωριμία με το θέατρο ως μορφή τέχνης σε αντιστάθμισμα της απομόνωσης από τα πολιτιστικά δρώμενα. Την ελεύθερη έκφραση και την ενθάρρυνσή της, την άσκηση της φαντασίας και της επινοητικότητας, δεξιότητες που έχουν αποτέλεσμα την ψυχική θωράκιση και ανθεκτικότητα των εφήβων. Την καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, με αποτέλεσμα την ενθάρρυνση της ομαδικής δουλειάς.
Τελικό στόχο έχει τη δημιουργία θεατρικής παράστασης με κυρίαρχη σκοπιά την ενεργή ομαδοσυνεργατική προσέγγιση στη θεατρική παράσταση.