Θεατρικός Εκπαιδευτικός Όμιλος «Η Μικρασία στα βιβλία μου»

καταστροφή 2

Στο σχολείο μας  συγκροτήθηκε και  λειτουργεί  Θεατρικός  Εκπαιδευτικός  Όμιλος με θέμα: «Η Μικρασία  στα βιβλία μου»  και   υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κυρία Ψαρρά Ευδοξία.

mousiko sxoleio afissa

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του Ομίλου είναι  οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσεγγίσουν βιωματικά και με την αξιοποίηση των κειμένων μικρασιατών συγγραφέων που περιλαμβάνονται στα σχολικά τους βιβλία, τα ιστορικά γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής αλλά και το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, την καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Επίσης, θα επεξεργαστούν την έννοια «πρόσφυγας» ανεξαρτήτως τόπου και χρόνου.

IMG 203aa7b9e80c7c77ea0349653ede8e51 V

Σαν παιδαγωγικούς στόχους ο Όμιλος  έχει: την  ευαισθητοποίηση  των μαθητών στο θέμα της προσφυγιάς, την ανάπτυξη διαφορετικών τρόπων έκφρασης και φαντασίας κυρίως μέσα από τη δραματοποίηση καθώς   την ενθάρρυνση των παιδιών για ελεύθερη έκφραση, αναζήτηση κλίσεων, δημιουργικότητα, αλληλεπίδραση.

Τελικό στόχο έχει την   υλοποίηση μιας θεατρικής παράστασης στο χώρο του σχολείου και  αναλόγως των δεδομένων και των δυνατοτήτων της ομάδας,  και η συνεργασία με άλλα Γυμνάσια.