Ενδοσχολική επιμόρφωση στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου από το Κ.Π “ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ”

IMG 97802517666f78a563bc42826fce5027 V

Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Νάξου διοργάνωσε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων» διαδικτυακό σεμινάριο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας με τίτλο «Εξάρτηση από το διαδίκτυο και ο ρόλος του Εκπαιδευτικού».

Screenshot 5
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, σε χρόνο εκτός διδακτικού ωραρίου, στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης σε επίπεδο σχολικής μονάδας, σύμφωνα με το άρθρο 95 του νόμου 4823/2021 .

Screenshot 7
Οι έμπειρες συντονίστριες του σεμιναρίου η κα Θεοδωροπούλου Φωτεινή και η κα Κουνδουράκη Κλειώ ετοίμασαν μια εξαιρετική παρουσίαση σχετικά με το διαδίκτυο και την εξάρτηση των εφήβων σε σχέση με αυτό. Οι εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε έρευνα σχετική με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους σε σχέση με την ορθή χρήση του διαδικτύου κι επιδόθηκαν σε εποικοδομητικό διάλογο σχετικό με την εξάρτηση στο διαδίκτυο. Μέσα από την προβολή βίντεο αλλά και διαφανειών ενημερώθηκαν για την ροπή των εφήβων στις εξαρτήσεις και γενικότερα στους κινδύνους και προσπάθησαν να βρουν λύσεις μέσω του σχολείου και του ρόλου τους ως εκπαιδευτικών ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να μετριάσουν τη χρήση του διαδικτύου. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες με τη φυσική παρουσία των συντονιστριών στο σχολείο μας όπου θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις με τους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνεργασία και περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθουν στο σχολείο μας!