Μονοήμερη εκπ/κή επίσκεψη της Γ Γυμνασίου στην Πάρο και στην Αντίπαρο.

IMG 971c02145e719e4e7f5fab04b76e1a0a V

Την Παρασκευή 6 Μαίου το 1ο Γυμνάσιο Νάξου πραγματοποίησε Αρχικά, επισκεφτήκαμε τον ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής ο οποίος βρίσκεται στην Παροικία, πρωτεύουσα της νήσου Πάρου, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της. Είναι ένας από τους αρχαιότερους και καλύτερα διατηρημένους χριστιανικούς ναούς, που βρίσκονται στην ελεύθερη ελληνική γη. Επίσης, επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό Μουσείο και το Βαπτιστήριο και μας ξενάγησαν στα μέρη του ναού.

IMG da4411fedf0815fb15b86cbdabd5e288 V
Ακόμη, επισκεφτήκαμε το σπήλαιο της Αντιπάρου το μόνο κατακόρυφο σπήλαιο σε όλη την Ευρώπη με βάθος περίπου 85 μέτρων. Το σπήλαιο είναι ένα φυσικό θαύμα που φιλοξενεί τους πιο εκλεκτούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες που το κάνουν ένα από τα ωραιότερα φυσικά μουσεία στην Ελλάδα. Στο Σπήλαιο της Αντιπάρου βρίσκεται ο παλαιότερος σταλακτίτης της Ευρώπης που εκτιμάται ότι είναι 45 εκατομμυρίων ετών. ‘Υστερα, φάγαμε στις όμορφες Αλυκές και μετά κάναμε βόλτα.
Τέλος, περπατήσαμε στα όμορφα και γραφικά σοκάκια στις Λεύκες και στην γραφική Νάουσα, περιηγηθήκαμε και βγάλαμε φωτογραφίες και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την Παροικιά τον τελευταίο μας σταθμό όπου κάναμε βόλτα, περιηγηθήκαμε στα σοκάκια και βγάλαμε τις τελευταίες μας φωτογραφίες.
‘Ηταν μια πολύ ωραία εκδρομή, με ωραίες εικόνες και εμπειρίες και ευχόμαστε στα παιδιά της Γ Γυμνασίου να έχουν και στο μέλλον τέτοιες ευκαιρίες για όμορφες αποδράσεις και ωραίες εικόνες. Ευχαριστούμε τα παιδιά μας για την καλή τους διάθεση, το κέφι τους και την καλή τους συνεργασία!
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

IMG c6b0c669a4436e8ba63913b91d10e4bb V