Διαδικτυακή εκδήλωση για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών

 

Τρεις Ιεράρχες. Προστάτες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.
Στο σχολείο μας 1ο Γυμνάσιο Νάξου, που αν κι αυτή τη μέρα συνεχίζει να λειτουργεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση), μαθητές και καθηγητές τίμησαν τη μνήμη των πολιούχων Αγίων Τριών Ιεραρχών, μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης που διήρκησε μία διδακτική ώρα Στόχος της εορταστικής αυτής εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες για το βίο των Αγίων, τη προσφορά τους στον άνθρωπο και τα γράμματα και τον αγώνα τους ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία της εποχής τους.
Το πλούσιο υλικό της ημέρας το επιμελήθηκε ο υποδιευθυντής του σχολείου μας κύριος Ιωάννης Κόντες, ενώ οι καθηγήτριες κυρίες Βίσκα Καίτη, Βαλαμβού Κέλυ, Σιδερή Ειρήνη , Ψαρρά Τζένη και Χωριανοπούλου Καλλιόπη είχαν την επιμέλεια της διαδικτυακής παρουσίασης  στα παιδιά.
Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης. Οι Τρείς Ιεράρχες αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους. Ήταν και οι τρεις σοφοί. Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων. Γι ΄αυτό οφείλουμε να τους τιμούμε κάθε χρόνο.
Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που έζησαν: Το παράδειγμά τους είναι πάντα νέο, πάντα φωτεινό για να μας δείχνει το δρόμο.

λήψης