Διαδικτυακή εκδήλωση για ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

images 1

Η Ελληνική Βουλή με το νόμο 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12) καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος, ενώ και ο ΟΗΕ με το Ψήφισμα Α/RES/60/7 της 1ης Νοεμβρίου του 2005, καθιέρωσε την ίδια ημέρα ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 και ενώ το σχολείο 1ο Γυμνάσιο Νάξου λειτουργεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) αφού έχει ανασταλεί η λειτουργία του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που πλήττουν το νησί μας ,μαθητές και καθηγητές τίμησαν τη μνήμη των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης που διήρκησε μία διδακτική ώρα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τί συνέβη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και να μάθουν για την τύχη των Εβραίων και των υπόλοιπων θυμάτων του Ολοκαυτώματος μέσα από παρουσίαση powerpoint και οπτικοακουστικού υλικού (φωτογραφίες και video).

Την επιμέλεια εύρεσης του ιστορικού υλικού και δημιουργίας του αρχείου power point είχαν οι καθηγήτριες κυρίες Βαλαμβού Κέλυ και Καρεγλά Παρασκευή ενώ οι καθηγήτριες κυρίες Βίσκα Καίτη, Σιδερή Ειρήνη , Βαλαμβού Κέλυ και Καρεγλά Παρασκευή που είχαν την επιμέλεια της διαδικτυακής παρουσίασης της στα παιδιά. Με τη δική τους καθοδήγηση ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το θέμα του ρατσισμού, της διαφορετικότητας, της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προάσπισής τους.
Η ειρήνη, η δημοκρατία και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των παιδιών αποτελούν μία κατάκτηση που οφείλουμε, με γνώση και μελέτη της ιστορίας, να διαφυλάξουμε.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!

images