82ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ».

82ος παν μαθ. διαγωνισμός ο θαλής

Tην Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12:00-14:00 το σχολείο μας συμμετείχε στον 82ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ».

 Σκοπός του διαγωνισμού, που τον διοργανώνει κάθε χρόνο η  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ( υπ΄αριθμ. πρωτ.: Φ15/ 133737/Δ2/20-10-2021), εντός του σχολικού ωραρίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19.

mathimatika 0

Στον διαγωνισμό αυτόν έλαβαν  μέρος  12 μαθητές  της Β’ και 2 μαθητές της   Γ’ τάξης του σχολείου μας. Την  επιμέλεια της προετοιμασίας των μαθητών για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό είχε η μαθηματικός του σχολείου μας, κυρία Σιδερή Ειρήνη.

Οι μαθητές της Β τάξης  που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν:

Βερύκοκκος Γιώργος ,Ζώτος Ιωάννης , Περήφανος Βαγγέλης, Περράκης Αλέξανδρος, Λέκκας Βασίλης, Μαυρίδης Γιώργος, Μπομπότσι Αναστασία, Κρητικός Μανόλης, Φραντζέσκος Ματθαίος, Τρανουδάκης Γιάννης, Πομώνης Τάσος, Τσατσούλα Στέλλα.

Οι μαθητές της Γ τάξης  που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν:

Κονδύλη Δήμητρα, Παπανικολάου Θησέας.