ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

Τα έργα Τέχνης που μας δώρισε πρόσφατα η αποφοίτησα μαθήτρια του σχολείου μας, ζωγράφος –αγιογράφος κυρία Ειρήνη Σάλτη – Μιχαήλ , με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων λειτουργίας του σχολείου μας, εκτέθηκαν στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου , την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021. Τηρουμένων των μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των εκπ/κών μονάδων, όπως τα ορίζουν οι εγκύκλιοι του ΥΠΑΙΘ, η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου, όπου όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα έργα και να ενημερωθούν για τη δημιουργό και την δωρεά της προς το σχολείο.

Τα έργα τέχνης που δώρισε η ζωγράφος στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου είναι:
1. Μία πλακέτα (Limoges) με κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου μας, με ανάγλυφα στοιχεία, κι είναι ένα ιστορικό κομμάτι μνήμης για τα 100 χρόνια ζωής του 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ.
2. Το δεύτερο έργο τέχνης είναι ένας πίνακας ζωγραφικής διαστάσεων 65 Χ 75 εκατ, έχει φιλοτεχνηθεί με την τεχνική της ελαιογραφίας σε καμβά και αναπαριστά την Χώρα όπως ακριβώς φαίνεται από το λιμάνι.

Παράλληλα με την ξενάγηση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα από την τελετή παράδοσης –παραλαβής των έργων που πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021.