8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

«Το Σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά » : με  αυτό το σύνθημα και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021,  οι δράσεις του 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ  για τον εορτασμό της 8ης  Πανελλήνιας  Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού.

 Το σχολείο ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΥΠΑΙΘ, διοργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες, με  την επιμέλεια της γυμνάστριας του σχολείου κας Γιαλή Ευαγγελίας, και  τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας. Τηρουμένων  των μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των εκπ/κών μονάδων, όπως  τα ορίζουν οι εγκύκλιοι του ΥΠΑΙΘ, οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 5ης και 6ης διδακτικής ώρας, και χαροποίησαν ιδιαίτερα τους μαθητές, αφού βρέθηκαν σε κίνηση και παιχνίδι, δράσεις οι οποίες τους είχαν λείψει 2 χρόνια τώρα,  εξαιτίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι μαθητές, αφού πρώτα  τους αναγνώστηκε στα τμήματα τους, η ομιλία της γυμνάστριας του σχολείου, κυρίας Γιαλή, με θέμα « Η σημασία του αθλητισμού», υλοποίησαν κατά τμήματα,  τις δράσεις σε  συγκεκριμένους αύλειους χώρους  του σχολείου.  Χρησιμοποίησαν τα όργανα γυμναστικής του σχολείου όπως κορδέλες, στεφάνια, μπάλες, έπαιξαν ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ,  και έκαναν βάδιν  γύρω από το γήπεδο, με  την καθοδήγηση της γυμνάστριας  και την επίβλεψη των καθηγητών τους.