ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Νάξος 13-5-2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε με την αναπάντεχη υγειονομική κρίση, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό με αίσθημα ευθύνης εφαρμόζοντας τη μέθοδο της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης. Θεωρούμε χρέος μας στα πλαίσια της παιδαγωγικής μας ευθύνης να κάνουμε ότι είναι δυνατόν περισσότερο για να μην στερούνται τα παιδιά μας το πολύτιμο αγαθό της δωρεάν εκπαίδευσης.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης και των ειδικών να επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια προσπαθούμε να οργανώσουμε το σχολείο όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών, του σχολείου και των οικογενειών των μαθητών. Ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας έχουν σταλεί και τις έχουμε εξειδικεύσει στις ιδιαίτερες συνθήκες του κτιρίου και των αύλειων χώρων της σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές θα έρχονται από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 στο σχολείο από τις 08.00΄έως τις  08.15΄και θα οδηγούνται κατ ευθείαν στις αίθουσες που θα στεγάζονται τα τμήματα τους όπως θα τους ενημερώνουν οι εκπαιδευτικοί που θα βρίσκονται στις εισόδους. Η προσευχή θα γίνεται στην τάξη και θα ξεκινούν τα μαθήματα με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα που είναι ίδιο με αυτό που είχαμε και πριν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Με μήνυμα sms έχετε ενημερωθεί πότε θα έρθουν τα παιδιά σας για πρώτη μέρα, δηλαδή Δευτέρα 18/5 (1ο υποτμήμα) ή Τρίτη 19/5 (2ο υποτμήμα) ακολουθώντας στη συνέχεια τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή για την πρώτη ομάδα υποτμημάτων και Τρίτη – Πέμπτη για την δεύτερη ομάδα. Το πρόγραμμα της πρώτης (1ης) εβδομάδας (18-22/5/2020) θα είναι ίδιο με αυτό της 3ης εβδομάδας  (1-5/6/2020) ενώ το πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας (25-29/5/2020) θα είναι ίδιο με αυτό της 4ης και τελευταίας εβδομάδας (9-12/6/2020). Η Δευτέρα 8/6/2020 είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος και δεν γίνεται μάθημα.

Στο διάστημα αυτό των μαθημάτων θα καταχωρούνται απουσίες σε όλους τους απόντες μαθητές ανεξαρτήτως του λόγου απουσίας τους. Οσοι από τους μαθητές θα απουσιάσουν όλο το διάστημα αυτό και προσκομίσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/2006 ότι τα παιδιά ή μέλη των οικογενειών τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες τους για τον χαρακτηρισμό της επάρκειας φοίτησης τους.

 

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου νάξου

Ευστράτιος Φουτάκογλου