Η “ΕΛΕΝΗ” του Ευριπίδη απο τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας

Συνδυάζοντας τη θεωρία ( διδασκαλία) με την πράξη (θέατρο), οι μαθητές της Γ Γυμνασίου προετοίμασαν παρουσίασαν, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο αμφιθέατρο του σχολείου, την τραγωδία «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη.

Η τραγωδία αυτή, αν και γραμμένη 2.500 χρόνια πριν, παραμένει επίκαιρη για τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει. Μερικά από αυτά είναι η ματαιότητα του πολέμου, η αντίθεση ανάμεσα στο «είναι» και το «φαίνεσθαι», ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα φαινόμενα, στην αλήθεια και το ψέμα. Οι μαθητές διδάχτηκαν να αποστρέφονται τη βία,  να αγωνίζονται για την ειρήνη και  να επιζητούν την ουσία των πραγμάτων και όχι τις εντυπώσεις, γιατί στην ουσία βρίσκεται η αλήθεια.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες,  κ. κ.  Μαγκανάρη Στυλιανή και Βίσκα Αικατερίνη, προετοιμάσαμε την παράσταση έχοντας ως επιδίωξη: την βαθύτερη κατανόηση του διδασκόμενου κειμένου, την παιδεία που προέρχεται από τον κόσμο των ιδεών της δραματικής ποίησης, την αισθητική απόλαυση και την προετοιμασία του εφηβικού κοινού για τον κόσμο του «θεάσθαι».

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν ταλέντα και ευαισθησίες, να υποτάξουν το «εγώ» στο «εμείς» , να απολαύσουν τη διαδρομή στο ταξίδι αυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε πως προσθέσαμε στους μαθητές μας μια όμορφη ανάμνηση, στην οποία θα επιστρέφουν χαμογελώντας στα κατοπινά τους χρόνια, για να αντλήσουν αγάπη, τρυφερότητα και αισιοδοξία.

οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις απαιτήσεις των ρόλων τους.

Τα εξαιρετικά σκηνικά έφτιαξε ο κ. Σπύρος Χατζής και τον ευχαριστούμε πολύ.

Επίσης ευχαριστούμε το ΓΕΛ Νάξου και τον εκπαιδευτικό κ. Γουσόπουλο, τον κ. Ιωάννη Ματάκια καθώς και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπως και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση. Τέλος στον ήχο ήταν ο κ. Γ. Δεουδές τον οποίο επίσης ευχαριστούμε.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για το αποτέλεσμα!!!