Παρασκευή 17-5-2019: 5η μέρα Θεματικής εβδομάδας

Η θεματική εβδομάδα ολοκληρώθηκε  με καλεσμένες στο σχολείο μας εκπροσώπους του ΚΕΣΥ Νάξου , την κοινωνική λειτουργό  Λιζάρδου Ιωάννα   και τις ψυχολόγους Λακκοβικιώτη Στεργιανή και Μπακούρου Γιαννούλα οι οποίες ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Με την  καθοδήγηση της κοινωνικής λειτουργού οι μαθητές  της Α τάξης , πρωταγωνίστησαν σε ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήριο , όπου μοιράστηκαν εμπειρίες , σκέψεις ,προβληματισμούς και ανακάλυψαν τρόπους δράσεις , ομαδικά και ατομικά , ενάντια στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα, οι ψυχολόγοι  πραγματοποίησαν   στους μαθητές της  Β και Γ τάξης   μία θεωρητική  παρουσίαση του σχολικού εκφοβισμού (ορισμός, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης), πρόβαλαν σχετικά βίντεο  και ακολούθησε βιωματική άσκηση και συζήτηση για την ανάπτυξη ενσυναίσθησης.

Επίσης  ,προβλήθηκαν η οι ταινίες  «Ο Πιανίστας» του Ρόμαν Πολάνσκι  και  «Billy Elliot” γεννημένος χορευτής του Στήβεν Ντάλντρι  στην Β και Α τάξη αντίστοιχα.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.