Τελετή λήξης σχολικού έτους με βραβεύσεις

Την Τρίτη 29 Μαΐου, τελευταία ημέρα των μαθημάτων, το 1ο Γυμνάσιο Νάξου είχε προγραμματίσει εκδηλώσεις με αφορμή την λήξη του σχολικού έτους. Το πρωϊ ξεκινήσαμε με ενημερωτικές ομιλίες για τον πατατόσπορο και την πατάτα της Νάξου. Ο προϊστάμενος του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νάξου κ. Αγγελής Κουκουζής μίλησε στους μαθητές για την ιστορία και τις ιδιότητες της πατάτας καθώς και για τα οφέλη της στην τοπική οικονομία. Σημαντικά ήταν τα στοιχεία που παρέθεσε και εντυπωσίασαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που παρακολούθησαν. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κ. Ιάκωβος Βαλέρης ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στην συμβολή της πατατοπαραγωγής στην οικονομία του νησιού αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και το περιβάλλον. Ο διευθντής του σχολείου ευχαρίστησε τους δύο ομιλητές για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση μας και ευχαρίστησε την ΕΑΣ Νάξου για τη συμβολή της σε πολλές δραστηριότητες του σχολείου. Με αφορμή την αναφορά που έγινε για την μεγάλη κατανάλωση νερού που απαιτείται στο πότισμα της πατάτας, ο κ. Φουτάκογλου τόνισε στους μαθητές το μεγάλο πρόβλημα επάρκειας νερού που έχει δημιουργηθεί από τις χαμηλές βροχοπτώσεις των τελευταίων χρόνων και ζήτησε να υπάρχει κατανόηση και ανταπόκριση όλων μας με την οικονομία νερού που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να σπαταλάμε αυτό το πολύτιμο αγαθό.

Αφορμή για την εκδήλωση αυτή ήταν η μικρή παραγωγή πατατάς που έγινε στην αυλή του σχολείου μας από ομάδες μαθητών με συντονιστή καθηγητή τον κ. Ιωάννη Κοντόπουλο. Τα λίγα κιλά πατάτες που παρήχθησαν τηγανίστηκαν και προσφέρθηκαν σε μαθητές ενώ στη συνέχεια το επιτελείο του αρχιμάγειρα κ. Στέλιου Κορρέ παρασκεύασε λουκουμάδες που προσφέρθηκαν σε όσους συμμετείχαν στην γιορτή.

Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων περιλάμβανε βραβεύσεις. Για τον σκοπό αυτό είχαν προσκληθεί και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Επαρχος Νάξου – Αμοργού κ. Γιάννης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Αρτέμης Ψαρρός. Στην αρχή απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής στους μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες αθλοπαιδιών. Ακολούθησαν βραβεύσεις με μετάλλια, σε όσους μαθητές διακρίθηκαν στα αγωνίσματα στίβου των σχολικών αγώνων Γυμνασίων της Νάξου. Τέλος έγιναν οι βραβεύσεις δύο μαθητών που διακρίθηκαν ιδιαίτερα στα αγωνίσματά τους, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ήταν οι μαθητές Νίκος Παντελαίος της Γ΄τάξης και ο Λένναρτ Νοϋμπάουερ της Β΄τάξης. Στον πρώτο απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα του σχολείου από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη. Να σημειωθεί ότι ο Ν. Παντελαίος διακρίθηκε με την Μικτή Ομάδα Ποδοσφαίρου Κυκλάδων στην κατηγορία Κ16, η οποία κατέλαβε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και από την οποία ξεχώρισε και κλήθηκε να συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας. Η δεύτερη βράβευση έγινε από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον Λένναρτ Νοϋμπάουερ ο οποίος έχει διακριθεί με την κατάληψη της πρώτης θέσης σε διεθνείς συναντήσεις στο Windurfing Freestyle. Στις αρχές του χρόνου, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε αγώνες που έγιναν στην Ισπανία κατακτώντας την 1η θέση στη κατηγορία κάτω των 15 ετών. Η επιτυχημένες παρουσίες του συνεχίστηκαν στην Αυστραλία και την Ελλάδα και θα συνεχιστούν φέτος το καλοκαίρι στα κανάρια Νησιά (Φουέρτεβεντούρα), στο Lanzarote και στο Γκραν Κανάρια όπου θα κληθεί να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχές για επιτυχία στις ερχόμενες εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή 1/6/2018 αλλά και καλή πρόοδο σε όλους και ιδιαίτερα στους τελειόφοιτους που από του χρόνου θα βρεθούν στα νέα τους σχολεία.

δείτε περισσότερες φωτογραφίες