Στους Πανναξιακούς αποκριάτικους ρυθμούς χαράς και γλεντιού το 1ο Γυμνάσιο

Η Νάξος ξέρει να γλεντά και να κρατάει καλά τα έθιμα και τις παραδόσεις της. Γνωστά σε όλη την Ελλάδα πια, με την συνδρομή και των τηλεοπτικών καναλιών, όλα τα δρώμενα που γίνονται σε όλο το νησί. Κουδουνάτοι, Κορδελάδες ή Κορδελάτοι ή Φουστανελάδες, Πιθοίγια, Λαμπαδηφορίες, Καρναβάλι και χορός, πολύ χορός και ατέλειωτα γλέντια. Σε αυτούς τους ρυθμούς ακολούθησε και το σχολείο μας με διάφορους τρόπους. Πρώτα απ’όλα συμμετοχή ομάδας μαθητών και μαθητριών απο την Α΄και Β΄τάξη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΑΣ Νάξου την Τσικνοπέμπτη 8-2-2018. Σαράντα περίπου μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι απο καθηγητές τους ντύθηκαν “πατατούληδες” και “γραβιερούληδες” και χόρευαν στην παραλία, εκεί που είχε στηθεί το γλέντι με τα όργανα, τα εδέσματα και τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών. Στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στην εκδρομή που πραγματοποίησε το 1ο Γυμνάσιο, στην Αγία Άννα.

Ομάδα μαθητών μας επίσης παίρνοντας μέρος στις προετοιμασίες του καρναβαλιού, αποφάσισαν να παρουσιάσουν το θέμα “Survivor”, σατιρίζοντας το γνωστό τηλεοπτικό παιχνίδι που κρατάει τα βράδια για πολλές ώρες, ξάγρυπνους χιλιάδες τηλεθεατές σε όλη την Ελλάδα. Δόθηκε με αυτό τον τρόπο η ευκαιρία στους μαθητές να  αναπτύξουν δεξιότητες και να δημιουργήσουν το δικό τους σκηνικό σε μια πλατφόρμα αυτοκινήτου. Τέλος συμμετείχαν στην παρέλαση που έλαβε χώρα την τελευταία Κυριακή με δεκάδες άρματα και εκατοντάδες καρναβαλιστές.

Αποκριάτικο γλέντι διοργάνωσαν επίσης οι μαθητές, με δική τους πρωτοβουλία, όπως γίνεται κάθε χρόνο στο χώρο του σχολείου. Στην προσπάθειά τους αυτή βρήκαν χορηγούς πολλές Ναξιακές επιχειρήσεις όπως τα Σούπερ Μάρκετ Βιδάλης, Κουτελιέρης, Βασαλάκης και Παντελιάς καθώς και τις επιχειρήσεις Αντώνη Φραγκίσκου και ΕΑΣ Νάξου.