Συγκέντρωση φορέων σχολικής κοινότητας 1ου Γυμνασίου Νάξου  

To 1o Γυμνάσιο απο τη Νότια πλαυρά

To 1ο Γυμνάσιο απο τη Νότια πλευρά

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 συγκεντρώθηκαν με απόφαση του διευθυντή του σχολείου,οι γονείς των μαθητών, οι εκπαιδευτικοί και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λιανός, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου. Στην συνάντηση αυτή που είχε χαρακτήρα γνωριμίας των μερών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους, έγινε ενημέρωση απο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την μέχρι τώρα δράση του.

Ο νέος διευθυντής κ. Στράτος Φουτάκογλου ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για την πρόοδο των εργασιών καθώς και την πορεία των έργων που αφορούν το 1ο Γυμνάσιο όπως επίσης και τους μελλοντικούς στόχους σε θέματα υποδομών. Εξέφρασε την επιθυμία του να εξοπλιστούν οι αίθουσες διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες και προτζέκτορες έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε πιο ελκυστικές, για τους μαθητές, μαθησιακές μεθόδους καθώς επίσης κάθε τι άλλο θα βοηθούσε να αντιλαμβάνονται οι μαθητές το σχολείο τους ως χώρο ευχάριστης συνεύρεσης και παρακολούθησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αναφέρθηκε επίσης στην πληρότητα ειδικοτήτων που υπάρχει στο σχολείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη και ομαλή εφαρμογή του αναλυτικού προγράμματος του ΥΠΑΙΘ καθώς και του ωρολογίου προγράμματος. Εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και διαβεβαίωσε τους γονείς ότι μπορούν να αισθάνονται σιγουριά αφού τα παιδιά τους βρίσκονται σε καλά χέρια.

Τον λόγο πήρε και ο Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός ο οποίος μίλησε για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αντικατάστασης στέγης στο αριστερό κλίτος του σχολείου, πράγμα που θα οδηγήσει στην ασφαλή επαναλειτουργία των τριών αιθουσών που στεγάζονται εκεί και παρέμεναν για πολλά χρόνια κλειστές. Αναφέρθηκε επίσης στο νέο γήπεδο μπάσκετ που κατασκευάστηκε στον χώρο του ανοικτού γυμναστηρίου και υποσχέθηκε ότι θα ανταποκριθεί θετικά ο Δήμος και ο ίδιος στο αίτημα του Διευθυντή για την επανακατασκευή της σκηνής του θεάτρου. Έκανε τέλος αναφορά στα προβλήματα υγρομόνωσης του κυρίως κτηρίου τα οποία αντιμετωπίζονται.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία πήραν μέρος καθηγητές και γονείς εκφράζοντας σκέψεις και κάνοντας προτάσεις. Συμφωνήθηκε τέλος απο όλους να δημιουργηθεί ένας κανονισμός λειτουργίας του σχολείου στα πλαίσια του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου αλλά και στη βάση συμφωνιών των τριών μερών της σχολικής κοινότητας.