ΣΧΟΛ ΕΤΟΣ 2016-2017

Το 1ο Γυμνάσιο Νάξου υλοποίησε τη Θεματική Εβδομάδα κατά το διάστημα 3 – 7 Απριλίου 2017. Στη διάρκειά της οργανώθηκαν και αναπτύχθηκαν δραστηριότητες σχετικές και με τους τρεις προβλεπόμενους άξονες. Για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων χρησιμοποιήθηκε ένα ευρύ σύνολο μεθόδων, δηλαδή:

  • αξιοποίηση κειμένων, οπτικοακουστικού υλικού και εκπαιδευτικού λογισμικού σε συνδυασμό με σχέδια εργασίας
  • υλοποίηση διαφόρων δημιουργικών και βιωματικών δραστηριοτήτων, όπως δημιουργία πολυτροπικών κειμένων / αφισών / κόμικς, ημερήσιων προγραμμάτων, ερωτηματολογίων, ζωγραφικών συνθέσεων, επίλυση προβλημάτων, (διαδραστικά) παιχνίδια, παρασκευή υγιεινών εδεσμάτων
  • προβολή ταινιών και οργάνωση συζητήσεων.

Επιπλέον, προσκλήθηκαν στο σχολείο

  • εκπρόσωπος (οδοντίατρος) του Νοσοκομείου Νάξου, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε θέματα διατροφής και στοματικής υγείας
  • ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», η οποία οργάνωσε βιωματικά εργαστήρια σε θέματα πρόληψης εξαρτήσεων.

Στην υλοποίηση της Θεματικής Εβδομάδας ενεργός ήταν η συμμετοχή και η υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μέσω των παραπάνω δράσεων τα μέλη της σχολικής κοινότητας ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν, σε ικανοποιητικό βαθμό και με μια όσο το δυνατόν ολιστική προσέγγιση, σχετικά με τα ζητήματα που τέθηκαν στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας.