ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-2018

Φυτεύω, κλαδεύω, τραγουδώ και χορεύω για τον κήπο του σχολείου μου

 

Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιείται την εφετινή χρονιά στο σχολείο μας με τίτλο «Φυτεύω, κλαδεύω, τραγουδώ και χορεύω για τον κήπο του σχολείου μου», οι μαθητές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βγήκαν απο τις τάξεις τους και υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή κ. Ι. Κοντόπουλου, ξεχύθηκαν στις πλαγιές, στην αυλή και στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο να φυτέψουν τα 300 περίπου φυτά που υπήρχαν στην διάθεσή τους. Πάνω από 30 ασπαρτιές που φυτεύτηκαν στην νότια βραxώδη πλευρά του γυμναστηρίου μας αναμένεται να δώσουν χρώμα και μυρωδιές με τον ερχομό της Άνοιξης. Δεκάδες αρωματικά φυτά όπως λεβάντες, δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, μέντα κ.ά. τοποθετήθηκαν σε αράδες στον ειδικά διαμορφωμένο χώροπου δημιουργήθηκε, το καλοκαίρι που μας πέρασε, με την φροντίδα της σχολικής επιτροπής του Δήμου μας.

 

Περιμετρικά της λιθοδομής φυτεύτηκαν λαντάνες, πικροδάφνες και αγγελικούλες. Τις προσεχείς ημέρες θα τοποθετηθούν συστήματα αυτόματου ποτίσματος για να γίνεται ευκολότερα το πότισμα και η περιποίηση των φυτών. Σημαντική ήταν η παρουσία μαθητών του ΕΕΕΕΚ Νάξου οι οποίοι προσήλθαν με τους καθηγητές τους (ΕΕΠ) και συνεργαζόμενοι με μαθητές του σχολείου μας βοήθησαν στην όλη προσπάθεια.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την φροντίδα των φυτών αλλά και την αναζήτηση τραγουδιών από μέλη της ομάδας τα οποία θα μάθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες να τραγουδούν υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του σχολείου μας, κας Έλσας Λεοντιάδου.