ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2015-2016

Την Πέμπτη 21/4/2016 οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική   επίσκεψη  στο ΕΠΑΛ  Φιλοτίου  Νάξου  στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  (ΣΕΠ) . Συνοδοί καθηγητές ήταν : Μαγκανάρη Κυριακή, Αργυροπούλου Δήμητρα ,Στρούβαλη Παρασκευή  , Κρητικού Ελισάβετ.

Την Τετάρτη 13-4-2016  το σχολείο μας πραγματοποίησε  εκδρομή με λεωφορεία στο Πυργάκι της Νάξου.  Οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή  με το μοναδικού   κάλλους  φυσικό περιβάλλον της περιοχής , το οποίο αποτελείται από αμμόλοφους και κέρδους. Τα παιδιά εκτονώθηκαν  παίζοντας στην παραλία τα αγαπημένα τους παιχνίδια . Η περιβαλλοντική ομάδα περιηγήθηκε την περιοχή εξερευνώντας και βγάζοντας φωτογραφίες.

Τη Δευτέρα 11/4/2016  από τις 11:30 ως στις  13:00 , το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο 1ο  Πανηγύρι   Φυσικών Επιστημών που πραγματοποιήθηκε στη πρώην σχολή Ουρσουλινών  στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στις εκθέσεις  και παρακολούθησαν πειράματα φυσικών επιστημών. Συνοδοί  των μαθητών ήταν οι κυρίες Κρητικού Ελισάβετ ΠΕ02.50 και Στρούβαλη Παρασκευή ΠΕ03.50

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Γ΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Νάξου πραγματοποίησε εκδρομή στην Αθήνα από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου 2016. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της εκδρομής συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα,  επισκέφθηκαν τη Βουλή, όπου έμαθαν για τη λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου, πληροφορήθηκαν για την ιστορικότητα του  κτηρίου και παρακολούθησαν μέρος από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Επίσης, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, όπου ξεναγήθηκαν σε εκθέσεις και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Ακόμα, επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις και περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας. Τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί τους έμειναν ευχαριστημένοι από την εκδρομή, καθώς εκπληρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι ψυχαγωγικοί στόχοι, που είχαν τεθεί κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος.

20160328_173140

Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ        ( ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ  ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ )

ΠΡΑΞΗ 3η

                Σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στο γραφείο του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Νάξου συνήλθε η επιτροπή που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 2/15-3-2016 πράξη του Διευθυντή με θέμα: «Επιλογή προσφοράς για τη διοργάνωση της εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ΄ τάξης του Σχολείου στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων».

Η επιτροπή

α) έκανε δεκτή προσφορά που εστάλη από το ταξιδιωτικό γραφείο Vassilis Maravelias Travel ταχυδρομικώς (courier), καθώς η σχετική εγκύκλιος (υπ’ αριθμ. 146108/Γ2/20-12-11) του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει την κατάθεση στο σχολείο κλειστών προσφορών

β) προχώρησε στο άνοιγμα των κλειστών φακέλων με τις τρείς προσφορές που είχαν υποβληθεί εμπρόθεσμα από τα ακόλουθα ταξιδιωτικά γραφεία:

  1. Vassilis Maravelias travel
  2. Mad Holidays
  3. Melemis Travel

και αφού έλαβε υπόψη της

  1. την προκήρυξη της εκδρομής
  2. το αναλυτικό πρόγραμμα και
  3. την υπ’ αριθμ. 146108/Γ2/20-12-11 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

η επιτροπή κατέληξε από τις τρείς προτεινόμενες προσφορές στο γραφείο Vassilis Maravelias travel για το ξενοδοχείο : Hotel Xenophon 3* sup,– 155€ ) λόγω της ασφάλειας (λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας )– ποιότητας του ξενοδοχείου.

Δικαίωμα ένστασης εντός δύο (2) ημερών από την κοινοποίηση του παρόντος πρακτικού (ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mail@1gym-naxou.kyk.sch.gr).

Όλες οι προσφορές έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

 

Ο   Δ Ι Ε Υ Θ Υ Ν Τ Η Σ

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Την Τσικνοπέμπτη 3/3/2016  , το σχολείο μας πραγματοποίησε τον τέταρτο περίπατο (με λεωφορεία  αυτή τη φορά) στον Κούρο Μελάνων και στο χωριό των Μελάνων , τόπο διαμονής  αρκετών μαθητών μας. Στην αρχή επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο  του Κούρου των Μελάνων, αφού προηγουμένως είχαμε ενημερώσει τους μαθητές  για το μνημείο . Μετά  περπατήσαμε στο βουνό ακολουθώντας τη διαδρομή προς το χωριό  και απολαύσαμε το καταπράσινο τοπίο που απλωνόταν μπροστά μας.  Στην πλατεία του  χωριού  μας περίμεναν  οι Μελανίτες  μαθητές και όλοι μαζί έπαιξαν και  διασκέδασαν  χορεύοντας  τοπικούς χορούς .

Το καταπράσινο τοπίο των Μελάνων

Το καταπράσινο τοπίο των Μελάνων

Ο Κούρος των Μελάνων

Ο Κούρος των Μελάνων

 

Η περιβαλλοντική  ομάδα  των παιδιών  του σχολείου μας  εφοδιασμένη  με τα σύνεργα τους  και με την καθοδήγηση της κυρίας Βίσκα Αικατερίνης   μετάβηκαν στο ποτάμι του χωριού και  παρατήρησαν τη βλάστηση και την πανίδα της περιοχής

 

 

 

 

 

 

Στις  17/2/2016 το σχολείο  μας πραγματοποίησε  τον τρίτο σχολικό περίπατο. Προορισμός  κι  αυτή την φορά η αγαπημένη  παραλία του Αγίου Γεωργίου. Οι μαθητές χαλάρωσαν παίζοντας  ποδόσφαιρο και βόλεϋ. Η περιβαλλοντική  ομάδα  των παιδιών  του σχολείου μας  εφοδιασμένη  με κιάλια  και  φακούς και με την καθοδήγηση του Δ/ντή  κ. Κοντόπουλου Γιάννη  μετέβηκαν στην κοντινή Αλυκή και  φωτογράφισαν  τα άγρια πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο   στα νερά της.

Στις 8/12/2015 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδρομή των μαθητών του σχολείου μας στο πανέμορφο χωριό του Σαγκρίου.  Οι μαθητές  ευχαριστήθηκαν παίζοντας ποδόσφαιρο και μπάσκετ στα δύο γήπεδα που υπάρχουν στο χωριό .

 

Παραλία του Αγίου Γεωργίου Η γαλήνια θάλασσα ξεκούρασε μαθητές και καθηγητές!!

Παραλία του Αγίου Γεωργίου
Η γαλήνια θάλασσα ξεκούρασε μαθητές και καθηγητές!!

 

 

Στις 8/10/2015 το σχολείο μας πραγματοποίησε τον πρώτο περίπατο στην παραλία του Αγίου Γεωργίου. Οι μαθητές χαλάρωσαν κάνοντας αστεία και παίζοντας με την άμμο. Άλλοι έπαιξαν ποδόσφαιρο και βόλεϋ . Μια ομάδα παιδιών με την καθοδήγηση της κυρίας Βίσκα Αικατερίνης κλ.ΠΕ02 φωτογράφισαν το φυσικό περιβάλλον της παραλίας , συμμετέχοντας το σχολείο στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Το φυσικό περιβάλλον του τόπου μου το φθινόπωρο» στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εβδομάδας 12-10-15 ως 16-10-15