ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-2019

 

Με πολύ κέφι και χορό, το 1ο Γυμνάσιο Νάξου γιόρτασε την Τσινκοπέμπτη

Με πολύ κέφι και  χορό το 1ο Γυμνάσιο Νάξου γιόρτασε και τη φετινή  Τσικνοπέμπτη . πραγματοποιώντας  τον καθιερωμένο σχολικό περίπατο στην Αγία Άννα .Τα παιδιά χόρεψαν και  διασκέδασαν με τη ψυχή τους όπως ταιριάζει στην ημέρα.  Αξίζει να σημειώσουμε την παρουσία του Γυμνασίου Βίβλου στον ίδιο χώρο  που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές των δύο σχολείων να γνωριστούν και να διασκεδάσουν μαζί.

 

Δεύτερος σχολικός περίπατος 

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018  το σχολείο μας πραγματοποίησε   σχολικό περίπατο. Αρχικά  επισκεφτήκαμε  τον ιερό ναό Παντανάσσης την  παλαιότερη ενορία της πόλης μας όπου  ο εφημέριος πατήρ Κων/νος Λιανός μας διηγήθηκε την ιστορία της εκκλησίας. Κατόπιν επισκεφτήκαμε το κλειστό γήπεδο ΔΑΚ Νάξου που οι μαθητές παρακολούθησαν αγώνες μπάσκετ και βόλευ μεταξύ των   συμμαθητών τους.

Σχολικός περίπατος στο Σαγκρί

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Γύρουλα στο Σαγκρί όπου βρίσκονται τα απομεινάρια ενός αρχαίου ναού. Ο ναός αυτός ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα, στη Δήμητρα και την Κόρη της την Περσεφόνη.Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, ο ναός μετατράπηκε σε βασιλική εκκλησία, όπου χτίστηκε ένας μικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Επίσκεψη επίσης πραγματοποιήθηκε στο επιτόπιο αρχαιολογικό μουσείο.

Μετά οι μαθητές μεταβήκαν στο φημισμένο μοναστήρι του Αγίου Ελευθερίου, που λειτούργησε και σαν κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο. Εκεί μας περίμενε ο εφημέριος του χωριού πατήρ Αντώνιος Απειρανθίτης ο οποίος μίλησε στους μαθητές αναφερόμενος στην ιστορία του μοναστηριού αλλά και της περιοχής γενικότερα. Οι μαθητές προσκύνησαν με ευλάβεια στον ιερό ναό και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο εσωτερικό του όμορφου χωριού. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με χορό από μαθητές και καθηγητές στην αυλή του τοπικού καταστήματος – εστιατορίου του κ. Νίκου Τρανούδη