ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2015-2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης Οκτωβρίου

Στις 27 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι εκδηλώσεις για τον  εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εορτή της Σημαίας:ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών. Ακολούθησε η απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Στη συνέχεια ,μαθητές εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολούθησαν την εορτή που παρουσίασε ομάδα μαθητών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας κ. Λυκουροπούλου Μαρούσας και  κ. Βίσκα Αικατερίνης , στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου: προβολή βίντεο ιστορικού περιεχομένου, απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση πεζών. Η εκδήλωση στο αμφιθέατρο έκλεισε με θεατρική παράσταση από μαθητές του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Λυκουροπούλου Μαρούσας.

Το μουσικό μέρος των εκδηλώσεων  ανέλαβε η χορωδία του σχολείου μας, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Μουσικής κ. Παπούλια Ιωάννα.

 

ΓΙΟΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Γιορτή Πολυτεχνίου

Γιορτή Πολυτεχνίου

Σε μια εποχή που αλλάζει ραγδαία και η απλή, ιστορική αναφορά γεγονότων είναι ανώφελη, αποφασίστηκε η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου να βασιστεί σε θεατρικό  που θα παρουσίαζαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Η γιορτή ξεκίνησε με ανάγνωση του ποιήματος του Ν.Βρεττάκου «Μικρός τύμβος»  από τη μαθήτρια Κατερίνα Γρατσία .Έπειτα παρουσιάστηκε θεατρικό με τίτλο  «Εμένα με νοιάζει» στο οποίο έπαιξαν οι μαθητές Βερυκόκκου Αντωνία , Γκούμας Αντώνης, Κουφοπούλου Αριάδνη ,Μπαρότσης Αντώνης,Ξενάκη Εμμανουέλα,Σερμάδι Φαμπιάν και Τομπάς Δημήτρης. Αφηγητές του έργου  ήταν οι Αγγελή Φωτεινή, Μπανακάκης Γιάννης και Χανιώτης Δημήτρης.Τα τραγούδια που επέλεξε η χορωδία του 1ου Γυμνασίου ακούστηκαν με τη συνοδεία μαντολίνου της μαθήτριας Γρατσία Σοφίας. Το εξώφυλλο του προγράμματος σχεδίασε ο μαθητής Τσακωνιάτης Λεωνίδας. Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Παπούλια Ιωάννα και Μαγκανάρη Κυριακή.

Ο σύλλογος καθηγητών του γυμνασίου μας ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός τόσο στο χρόνο που διέθεσε στους μαθητές – ηθοποιούς , όσο και στο γεγονός ότι αποτέλεσε «ανεκτικό » και επικοδομητικό  ακροατήριο  στις πρόβες. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους μαθητές που άντεξαν το «μαρτύριο» των προβών και να να τους συγχαρώ για το άρτιο αποτέλεσμα.      Η καθηγήτρια    Μαγκανάρη Κυριακή

 

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας μια γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Αλιμπέρτης Αντώνης, Βερύκκοκος Νίκος, Δημητροκάλλης Βασίλης, Κουτελιέρη Πόπη, Ποτικιάν Ειρήνη-Σοφία,  Πρεβόλης Σταμάτης, Σάββας Ηλίας, Σακελλαρίου Κλαίρη, Σέργη Ηρώ και Τσέλα Ρένο, ανέβασαν ένα θεατρικό με τίτλο «Η ελληνική επανάσταση στην τηλεόραση», υπό την καθοδήγηση της κ. Ελισάβετ Κρητικού. Τα παιδιά υποδύθηκαν με μεγάλη επιτυχία δημοσιογράφους και ήρωες του 1821, προκειμένου να προβληθούν σημαντικά γεγονότα του αγώνα μέσα από μια χιουμοριστική και επίκαιρη ματιά. Μετά την παράσταση, μαθητές του σχολείου τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια.