ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-2018

Ενημέρωση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας

Τη  Δευτέρα 16-4-2018 το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας βρέθηκε στη Νάξο και σε συνεργασία με την τοπική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου  παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου μας το προγράμμα του Ινστιτούτου, Μοτοθέσις  «ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝΤΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.20.1/146247/Δ2/17-9-2015).

Η δράση έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο που, οι μοτοσυκλετιστές, πρέπει να βλέπουν τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που χρησιμοποιείται. Η ανάγκη της δράσης προέκυψε από τις αρνητικές στατιστικές που χρόνια τώρα καταγράφουν το πρόβλημα. Το μοτοποδήλατο ή η μοτοσυκλέτα μπορεί να ‘ναι το «εισαγωγικό» όχημα των νέων ανθρώπων στην τροχαία κίνηση και ξέρουμε όλοι ότι τα πρότυπα που προβάλλονται κάθε άλλο λειτουργούν θετικά δηλ. προς την κατεύθυνση της οδικής ασφάλειας.

Η παρουσίασης της δράσης στο σχολείο μας διήρκεσε δύο διδακτικές ώρες και οι μαθητές την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον.

  Δεκεμβρίου 2017 :  Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σαν Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία. Με αφορμή  αυτή τη μέρα  πραγματοποιούνται  δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που αφορούν την αναπηρία, μέσα από την ενεργό συμμετοχή όλων των μαθητών και την ανάδειξη καλών παιδαγωγικών πρακτικών που προάγουν τις αρχές της ενταξιακής εκπαίδευσης.   Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων  το σχολείο μας αφιέρωσε τη 1η διδακτική ώρα της Δευτέρας 4  Δεκεμβρίου 2017 για να ενημερωθούν οι μαθητές μας για την διαφορετικότητα. Πρώτα – πρώτα κατά  την διάρκεια της συγκέντρωσης στην πρωινή προσευχή ο διευθυντής του σχολείου κ. Φουτάκογλου Στράτος , αναφέρθηκε στο νόημα του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ΑΜΕΑ.

Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους προσήλθαν στο αμφιθέατρο και παρακολούθησαν μια ολιγόλεπτη αναφορά από τις καθηγήτριες ειδικής αγωγής κ.κ. Στρούβαλη Παρασκευή (ΠΕ03.50) και Καραμέτου Μαρία (ΠΕ02.50). Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε προβολή κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους η οποία αναφερόταν στο πρόβλημα του αυτισμού, ένα πρόβλημα που γίνεται όλο και μεγαλύτερο στις μέρες μας. Τέλος κατά την διάρκεια του διδακτικού ωραρίου, ομάδα μαθητών του σχολείου μας έπαιξε αγώνα μπάσκετ με μαθητές του ειδικού σχολείου, ΕΕΕΕΚ Νάξου.

Ενημέρωση των μαθητών της Α τάξης για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική επίσκεψη της  Σχολικής Συμβούλου κλ. ΠΕ05 – Γαλλικής Γλώσσας, κυρίας  Ευτυχίας Νικολακοπούλου . Η κ. Νικολακοπούλου κατά τη διάρκεια της 3ης ώρας  είχε ενημερωτική συνάντηση στο αμφιθέατρο  , με τους μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο   ενώ  την επόμενη ώρα  πραγματοποίησε δειγματική διδασκαλία σε γαλλόφωνο τμήμα του σχολείου μας. Πρέπει να τονίσουμε ότι η κυρία  Νικολακοπούλου που είναι Πιστοποιημένο Στέλεχος Ασφαλούς Διαδικτύου ,    επισκέφτηκε  το σχολείο μας  και  κατά τη διάρκεια της περσυνής χρονιάς  ,     στις  23/11/2016 ,  όπου  πραγματοποίησε  και  πάλι  με επιτυχία    Ομιλία ενημέρωσης στο  σύνολο  των μαθητών του σχολείου μας (229 μαθητές)  αλλά και των εκπαιδευτικών με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση και σωστή χρήση του Διαδικτύου».

 

13 Οκτωβρίου 2017  …Διεθνής ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών

μέτρα προστασίας

μέτρα προστασίας

 Η 13η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Διεθνής ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών. Την  ημέρα αυτή έχει θεσπιστεί να  διοργανώνονται εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις σε  επίπεδο σχολικών μονάδων  που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών  και την απόκτηση της σχετικής παιδείας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των καταστροφών μέσω ενεργειών πρόληψης και ετοιμότητας.

Διαδρομή διαφυγής από τις αίθουσες του πάνω ορόφου

Διαδρομή διαφυγής από τις αίθουσες του πάνω ορόφου

Στο πλαίσιο αυτών  των εκδηλώσεων  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  άσκηση  εκκένωσης του κτηρίου σε περίπτωση  σεισμού. Η άσκηση αυτή  έγινε την 13η Οκτωβρίου 2017   κατά τη διάρκεια της 1ης διδακτικής ώρας .  Το σχεδιασμό και την επιμέλεια της άσκησης είχαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Στράτος Φουτάκογλου και ο καθηγητής κ. Γιάννης Κοντόπουλος.

Μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η επένδυση στη γνώση για ένα ασφαλέστερο αύριο!!