ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-2018

Μαθηματικός Διαγωνισμός   «Ο Ευκλείδης»

Στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου δημιουργήθηκε εξεταστικό κέντρο για την διεξαγωγή του 78ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» 2018, στα Μαθηματικά που διοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κατα την διεξαγωγή της πρώτης φάσης του 78ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ» 2017-18 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 συμμετείχαν πέντε (5) μαθητές/τριες του σχολείου μας, δύο (2) μαθητές του Γυμνασίου Τραγαίας και δύο (2) απο το Γυμνάσιο Βίβλου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ένας μαθητής και μια μαθήτρια του Σχολείου μας είναι μεταξύ των επιτυχόντων στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής» 2017-18 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ευκλείδης», η οποία διεξάγεται το Σάββατο 20/01/2018.

Τα ονόματα των επιτυχόντων απο το 1ο Γυμνάσιο Νάξου είναι Περιστεράκης Κωνσταντίνος μαθητής του Β2 και Τσατσούλα Αικατερίνη Β4 καθώς και η Σιδερή Μαργαρίτα απο το Γυμνάσιο Τραγαίας

Συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την προσπάθειά τους. Ευχόμαστε στους διακριθέντες καλή επιτυχία στη συνέχεια.

 

Μαθηματικός Διαγωνισμός   «Ο Θαλής»

mathimatikaΤο Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  ,ο 78ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά  « Ο Θαλής».  Ο διαγωνισμός αυτός  είναι ο πρώτος από τους τρεις (ο δεύτερος είναι  «Ο Ευκλείδης » και ο τρίτος είναι  «Ο Αρχιμήδης » )που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ,  με την έγκριση και υπ΄την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων.  Το 1ο Γυμνάσιο Νάξου ορίστηκε  ως Εξεταστικό Κέντρο  με πρόεδρο το Διευθυντή κ. Φουτάκογλου Στράτο  και η διάρκεια του διαγωνισμού ήταν δύο ώρες , από τις 9:00 ως στις 11:00.  Επίσης, εκτός από τους μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν και μαθητές από άλλα σχολεία του νησιού όπως  από το Γυμνάσιο Βίβλου , το Γυμνάσιο Τραγαίας  και το Λύκειο Τραγαίας . Τέλος αξίζει να σημειώσουμε τη συμβολή της καθηγήτριας  Στρούβαλη Παρασκευής ΠΕ03.50  (Μαθηματικού Ειδικής Αγωγής) η οποία με δική της πρωτοβουλία προετοίμασε τους μαθητές του σχολείου μας με προπαρασκευαστικά μαθήματα  που έγιναν  εντός του σχολικού ωραρίου.

Οι μαθητές του σχολείου μας  που πήραν μέρος ήταν : Βερώνη Αντωνία  (τμήμα Β1),Τσατσούλα Αικατερίνη (τμήμα Β4), Βερύκοκκος Στυλιανός – Κυπριανός (τμήμα Β1), Περιστεράκης Κωνσταντίνος (τμήμα Β2)