ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-2019

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου σε όλες τις αθλοπαιδείες Γυμνασίων Νάξου σχ. έτους 2018-19

Στα πλαίσια διεξαγωγής των Σχολικών Πρωταθλημάτων Γυμνασίων Νάξου για το σχολικό έτος 2018-2019, το 1ο Γυμνάσιο Χώρας Νάξου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί.  Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8/4/2019, συμμετείχε στους αγώνες Πετοσφαίρισης που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Δ.Α.Κ, με δύο μικτές ομάδες αγοριών-κοριτσιών (συνολικά 17 μαθητές-ριες). Την Πέμπτη 9/5/2019, συμμετείχε στους αγώνες Καλαθοσφαίρισης (4*4) που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Δ.Α.Κ, επίσης με δύο μικτές ομάδες (συνολικά 10 μαθητές-ριες). Την Τετάρτη 15/5/2019, συμμετείχε στους αγώνες Στίβου που πραγματοποιήθηκαν στο ανοιχτό Δ.Α.Κ. Πήραν μέρος 25 μαθητές και μαθήτριές μας, σε συνολικά 6 αγωνίσματα (Σφαιροβολία-Μήκος-Ύψος-80μ.-300μ.-1000μ.). Την Παρασκευή 17/5/2019, συμμετείχε στους αγώνες Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Φιλωτίου, με συνολικά 15 μαθητές. Επίσης το σχολείο μας συμμετείχε με 12 μαθητές και 2 καθηγητές στην Ποδηλατάδα που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Βίβλου, την Κυριακή 12/5/2019 στη διαδρομή από Βίβλο προς Χώρα Νάξου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες αυτούς οι μαθητές και οι μαθήτριες μας υπηρέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σκοπούς των σχολικών πρωταθλημάτων που είναι η ισότιμη και ισόνομη συμμετοχή, η καλλιέργεια του ήθους και της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού προς τον αντίπαλο και τους διαιτητές. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Και ο στόχος αυτός δεν είναι μόνο η νίκη αλλά και η χαρά της συμμετοχής και του παιχνιδιού, ο «καλός» αγώνας, η κατάκτηση του «ευ αγωνίζεσθαι» και τελικά, μέσω της συνειδητοποίησης της σπουδαιότητας του αθλητισμού, η δημιουργία των αυριανών Διά Βίου Ασκουμένων.

Το σχολείο μας συμμετέχει στους Αγώνες Αθλοπαιδείας  Πετοσφαίρεσης Γυμνασίων Νάξου

Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 το σχολείο μας πήρε μέρος στους Αγώνες Αθλοπαιδείας  Πετοσφαίρεσης Γυμνασίων Νάξου, σχολικού έτους 2018-2019. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ΔΑΚ Νάξου από 8:30 ως 13:00, υπό  την έγκριση της ΔΔΕ Κυκλάδων. Την ομάδα πετοσφαίρεσης του σχολείου μας που εντυπωσίασε με την πολύ καλή  της  εμφάνιση, στήριξε με την παρουσία του σύσσωμο  το  σχολείο που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το σχολικό περίπατο μηνός Απριλίου στο ΔΑΚ Νάξου για  να  παρακολουθήσει τους αγώνες από τις κερκίδες. Υπεύθυνη για τη συμμετοχή των αθλητών  μας στη  διοργάνωση ήταν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου κα Παπαδρόσου Γιούλη.

 

 

 

Εορτασμός  5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Με επιτυχία γιόρτασε και φέτος το 1ο Γυμνάσιο Νάξου την Ημέρα Σχολικού αθλητισμού που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας για 5η συνεχή χρονιά. Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στα πλαίσια του πνεύματος της εγκυκλίου και με κεντρικό  σύνθημα ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ  πραγματοποιήθηκαν στο γυμναστήριο του σχολείου μας από τους μαθητές μας διάφορες δραστηριότητες. Υπεύθυνοι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Νίκος Φαραζούμης και Μανώλης Σέργης  για τις αθλητικές δραστηριότητες αλλά και την σημαντική βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου που ήταν παρόντες.

Έγιναν αγώνες και  παιχνίδια ανά ομάδες και τάξεις, ώστε  τα παιδιά να νιώσουν  τη χαρά της συμμετοχής και της προσπάθειας στην άθληση χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας. Παράλληλα, με  αφορμή την ημέρα αυτή, οι μαθητές  ζωγράφισαν σε ένα κομάτι τοίχου της εξωτερικής περίφραξης και έφτιαξαν  γκράφιτι με σκίτσο που είχε θέμα το κεντρικό σύνθημα, «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ».

Οι μαθητές, ενημερώθηκαν από το διευθυντή του σχολείου κο Στράτο Φουτάκογλου για το νόημα και το πνεύμα της ημέρας  και στη συνέχεια, στους χώρους του σχολείου, χωρίστηκαν σε ομάδες συμμετέχοντας με ευχάριστη διάθεση και κέφι παίζοντας ποδόσφαιρο, βόλλεϋ, μπάσκετ και πιγκ-πογκ ενω στο τέλος χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Σημαντική ήταν η προσφορά του ΕΕΕΕΚ Νάξου για την παραχώρηση του πινγκ πονγκ και του χώρου όπου διεξήχθηκαν οι αγώνες, για το λόγο αυτό ευχαριστούμε την διευθύντρια κα Στέλλα Τζακωνιάτη. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν και η επίτευξη του στόχου, δηλαδή οι μαθητές χάρηκαν τη μέρα αυτή με κίνηση και συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες.