ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-2018

Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Γυμνασίων 2017-2018

Το σχολείο μας πήρε μέρος στην Α΄ φάση των Πανελλήνιων  Ενδοσχολικών Αγώνων Καλαθοσφαίρισης  3Χ3 και  Ποδοσφαίρου 5Χ5. Οι αγώνες Καλαθοσφαίρισης έγιναν στις 12-1-2017  στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου μας, ημέρα  δεντροφύτευσης  300 φυτών στον περιβάλλοντα χώρο του  γηπέδου. Οι αγώνες ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 15-1-2017 στο γήπεδο ποδοσφαίρου ΔΑΚ Νάξου .

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Έτσι όρισε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου2017  ως 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολικού έτους 2017-2018.

gipedo_basket_1gymn

Με κεντρικό σύνθημα  ΑΘΛΟΥΜΑΙ – ΧΑΡΑ  ΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  το  σχολείο μας γιόρτασε την ημέρα αυτή με  αγώνες Μπάσκετ και Βόλεϋ μεταξύ ομάδων απο διαφορετικά τμήματα οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο νέο γήπεδο μπάσκετ που κατασκευάστηκε το καλοκαίρι απο την σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Παράλληλα  χορευτικές ομάδες  υπό τους ήχους νησιώτικης μουσικής χόρευαν παραδοσιακούς χορούς στο  προαύλιο του σχολείου μας .Την ευθύνη της διοργάνωσης της αθλητικής ημέρας είχαν οι γυμναστές του σχολείου κ.κ Φαραζούμης Νίκος και Σέργης Μανώλης.

sxolikos_athlitismos_2017Η χαρά των παιδιών έφτασε στο αποκορύφωμα της όταν η γυναικεία όμαδα βόλευ του ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΥ επισκέφθηκε το σχολείο μας,κατόπιν πρόσκλησης του διευθυντή κυρίου  Στράτου Φουτάκογλου. Οι δύο προπονητές της ομάδας  μίλησαν στους μαθητές για τον αθλητισμό και τα οφέλη που προέρχονται από αυτόν ενώ τους παρότρυναν  να ασχοληθούν και να παραδειγματιστούν απο τις αθλήτριες του Πανναξιακού που έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχοντας ταυτόχρονα ολοκληρώσει και τις σπουδές τους .  Ακολούθησε  εποικοδομητικός  διάλογος μεταξύ των αθλητριών και των  μαθητών  του σχολείου μας δημιουργώντας μια ζεστή φιλική ατμόσφαιρα που μόνο χρήσιμους καρπούς μπορεί κανείς να αναμένει.