ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-2019

Το 1ο Γυμνάσιο Νάξου υλοποιεί τη Θεματική Εβδομάδα με θέμα «Δημοκρατική Συνύπαρξη και ανθρώπινα Δικαιώματα» κατά το διάστημα 13 ως  17  Μαΐου 2018. Στη διάρκειά της οργώνονται και αναπτύσσονται  δραστηριότητες σχετικές και με τους τέσσερις  προβλεπόμενους άξονες (Διατροφή και ποιότητα Ζωής, Πρόληψη  Εθισμού και Εξαρτήσεων, Έμφυλες Ταυτότητες,  Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια, Σεβασμός στον Άλλο).

Για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων χρησιμοποιήθηκε ένα ευρύ σύνολο μεθόδων, δηλαδή:

αξιοποίηση κειμένων, οπτικοακουστικού υλικού και εκπαιδευτικού λογισμικού σε συνδυασμό με σχέδια εργασίας

υλοποίηση διαφόρων δημιουργικών και βιωματικών δραστηριοτήτων, όπως δημιουργία πολυτροπικών κειμένων / αφισών / κόμικς, ημερήσιων προγραμμάτων, ερωτηματολογίων, ζωγραφικών συνθέσεων, επίλυση προβλημάτων, (διαδραστικά) παιχνίδια, παρασκευή υγιεινών εδεσμάτων,προβολή ταινιών και οργάνωση συζητήσεων.

Επιπλέον,  θα προσκληθούν στο σχολείο

εκπαιδευτές και Αρχιμάγειρες του ΔΙΕΚ Νάξου παρουσιάζοντας στους μαθητές προτάσεις για υγιεινό κολατσιό που  εύκολα και οικονομικά θα προετοιμάζουν μόνοι τους στο σπίτι.

εκπρόσωποι (ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί )του ΚΕΣΣΥ Νάξου  συζητώντας  με τους μαθητές για τη  σχολική βία

εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου για την ενημέρωση των μαθητών πάνω σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής

εκπρόσωπος (οδοντίατρος) του Νοσοκομείου Νάξου, ο οποίος  θα ενημερώσει  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε θέματα διατροφής και στοματικής υγείας

Τα μέλη της ΕΔΕΑΥ του σχολείου μας για ενημέρωση σχετικά με την Εξάρτηση από το Διαδίκτυο , τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης σε συνάρτηση με τις διαπροσωπικές σχέσεις

Τη μικρή ναξιώτισσα μαγείρισσα  MASTERSEF  για παρουσίαση των  μαγειρικών ικανοτήτων της

Γιατροί του Νοσοκομείου Νάξου για παρουσίαση τρόπων αντιμετώπισης επιληπτικών κρίσεων και τρόπων παροχής πρώτων βοηθειών στο σχολείο.

Δάσκαλος μαθήματος τένις για επίδειξη  του αθλήματος της αντισφαίρισης (τένις)

Μέσω των παραπάνω δράσεων τα μέλη της σχολικής κοινότητας θα  ενημερωθούν  και ευαισθητοποιηθούν , σε ικανοποιητικό βαθμό  με μια όσο το δυνατόν ολιστική προσέγγιση, σχετικά με τα ζητήματα που τίθενται  στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας.