Δύο μαθήτριες από το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου βραβεύτηκαν την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 από το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε μία τελετή που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Ξυνού Αποστολία και η Στύλα Χαραλαμπία της Α΄ τάξης έφεραν δύο αριστεία και ένα μετάλλιο στο σχολείο τους  και έκαναν υπερήφανους τους καθηγητές τους. Συγκεκριμένα, και οι δύο διακρίθηκαν στην στον 8ο τοπικό μαθηματικό διαγωνισμό «Ο Θαλής για την Α΄», ενώ η Ξυνού Αποστολία προχώρησε και κατέκτησε μία ακόμη διάκριση στην επόμενη και τελευταία φάση του διαγωνισμού «Ο Ευκλείδης για την Α΄».

Το σχολείο εκπροσώπησε ο κ. Γαλούσης Ιωάννης, καθηγητής φυσικής του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, που έκανε την απονομή και ευχήθηκε στις μαθήτριες καλή επιτυχία και στον επερχόμενο διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης», όπου και οι δύο θα πάρουν μέρος τον Απρίλιο του 2019.

Η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του γυμνασίου συγχαίρουν τις μαθήτριες για την επιτυχία τους και δηλώνουν υπερήφανοι που παιδιά σαν την Αποστολία και τη Χαρά ανήκουν στο μαθητικό δυναμικό του σχολείου.