«Μαθαίνω επιστήμη μέσα από το θέατρο» – συμμετοχή του Μουσικού σχολείου στις 17 Απριλίου 2021

Το Μουσικό Σχολείο Σάμου για 3η συνεχή χρονιά συμμετέχει στη δράση «Μαθαίνω Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» ( http://lstt.eu/ ). Ο τίτλος της φετινής βιντεοσκοπημένης παράστασης είναι «Ζωή απ’ τη ζωή μου», ένα μήνυμα από τους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου  με στόχο την ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας αλλά και γενικά της κοινωνίας για την εθελοντική αιμοδοσία. Το αποτέλεσμα της φετινής συμμετοχής του σχολείου μας προέκυψε από τη συνεργασία δύο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, ενός προγράμματος Αγωγής υγείας με συντονίστρια την κυρία Δουτσίνη Λαμπρινή (Φιλόλογος) και ενός πολιτιστικού προγράμματος με συντονίστρια την κυρία Κουμούτση Σοφία (Μαθηματικός). Λόγω των συνθηκών η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε μέσω της πλατφόρμας Zoom εξ αποστάσεως με τη βοήθεια της κυρίας Περρή Ελένης (Μουσικός-Βιολί). Αυτό το μικρό βίντεο  13 λεπτών, κλείνει  με τη διασκευή του τραγουδιού «Despacito» με στίχους που έγραψαν τα παιδιά και ηχογράφησαν με τη βοήθεια του κυρίου Κουμαραδιού Γιώργου (Μουσικός).

Η παρουσίαση του Μουσικού Σχολείου θα γίνει το Σάββατο 17 Απριλίου, ώρα 11.30

Παρακάτω βρίσκεται το τελικό πρόγραμμα του διημέρου 17-18 Απριλίου.

Την ίδια μέρα το μεσημέρι (12.45) θα πραγματοποιηθεί, από το προσωπικό της Ελληνογερμανικής Αγωγής, live ξενάγηση στην έκθεση «Ανέβα στο διάστημα[1]». Η έκθεση αυτή παρουσιάζει κομβικά σημεία της κατάκτησης του διαστήματος, τις εφαρμογές της διαστημικής τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή, τις δυνατότητες που δίνει η δορυφορική παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων, του φυσικού περιβάλλοντος και της επίδρασης της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά και πολλά ακόμα.  Η ξενάγηση θα έχει διάρκεια 45 λεπτών και σας προσκαλούμε να την παρακολουθήσετε όλοι μιας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Την Κυριακή 18/4 το live event μας θα ξεκινήσει στις 11.00 και θα διαρκέσει περίπου ως τις 15.00.

Οι σύνδεσμοι παρακολούθησης των 2 ημερών είναι:

Σάββατο 17 Απριλίου:
YouTube: HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/USER/SCIENCEVIEW
zoom: HTTPS://US06WEB.ZOOM.US/J/81646432403?PWD=D0VHD0ZAM2VRODGYA0RLCLVELZHKZZ09
Second Life: https://maps.secondlife.com/secondlife/DBC%20Research/46/142/23

Κυριακή 18 Απριλίου:

YouTube: https://www.youtube.com/user/scienceview
Facebook: https://web.facebook.com/learningsciencethroughtheater/live/
Second Life: https://maps.secondlife.com/secondlife/DBC%20Research/46/142/23

Εναλλακτικά μπορείτε να κλικάρετε στα αντίστοιχα  εικονίδια που υπάρχουν στην πρώτη σελίδα του προγράμματος και θα μεταφερθείτε αυτόματα στο σύνδεσμό της κάθε εφαρμογής.

Σας προτρέπουμε να μοιραστείτε το πρόγραμμα με τις επαφές σας (μαθητές, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γονείς κ.λπ.) ώστε όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν όσα έχετε κι έχουμε ετοιμάσει.

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μέσω του εικονικού κόσμου Second Life και να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η πλατφόρμα θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε την εφαρμογή και να κάνετε εγγραφή (_ΔΩΡΕΑΝ_) ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν πάνω στην πλατφόρμα.


Λήψη αρχείου

 

 

Αφήστε μια απάντηση