Δωρεά βιβλίων από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

IMG ad3b5ed14685a6cd256e7d36ccf1f1c7 V

              ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μεγάλης Παναγίας για τη δωρεά 79 λογοτεχνικών βιβλίων για τη σχολική μας βιβλιοθήκη τα οποία θα αποτελέσουν έναν πολύτιμο εργαλείο για τους μαθητές μας.

Τα οφέλη που θα αποκομίσουν τα παιδιά από την ανάγνωση των βιβλίων είναι πολλά. Πρώτα απ’ όλα, θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους και θα αναπτύξουν τη φαντασία τους μέσα από την ανάγνωση ποικίλων λογοτεχνικών έργων. Η γνωριμία με διαφορετικά είδη λογοτεχνίας, όπως μυθιστορήματα, ποιήματα και διηγήματα, θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, την ικανότητα κατανόησης σύνθετων κειμένων και την καλλιέργεια του λογοτεχνικού τους γούστου. Επιπλέον, η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων θα συμβάλει στην ανάπτυξη της συναισθηματικής  τους  νοημοσύνης, καθώς οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς χαρακτήρες και καταστάσεις, μαθαίνοντας να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα καθώς και των άλλων.

Στα παραπάνω πλεονεκτήματα των λογοτεχνικών βιβλίων πρέπει να προσθέσουμε και την ενίσχυση των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών. Μέσα από την ανάγνωση πλούσιων και ποικίλων λογοτεχνικών κειμένων, οι μαθητές θα διευρύνουν το λεξιλόγιό τους, αφομοιώνοντας καινούριες λέξεις και φράσεις, θα κατανοήσουν τη γραμματική και το συντακτικό, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν στη γενικότερη χρήση της γλώσσας. Εξάλλου οι γλωσσικές αυτές δεξιότητες είναι απαραίτητες όχι μόνο για τις σχολικές τους επιδόσεις αλλά και για τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Επιπλέον, η πρόσβαση σε μια ποικιλία λογοτεχνικών έργων μπορεί να ενθαρρύνει την αγάπη για το διάβασμα και τη διά βίου μάθηση, ενώ παράλληλα μπορεί να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και απόδρασης από το καθημερινό άγχος.

Συμπερασματικά, η δωρεά των λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική βιβλιοθήκη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων είναι σημαντική και θα υποστηρίξει την ατομική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.

   IMG ad3b5ed14685a6cd256e7d36ccf1f1c7 V     IMG 0a86418d5a7b7b2ccba820657e5ec427 V

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *