Μουσικό Φεστιβάλ Χίου και Μουσικό Σχολείο Χίου

FB IMG 1677177192064

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 το σχολείο μας είχε τη χαρά να υποδεχθεί το ensemble των Masaa από το Βερολίνο, προσκεκλημένων από το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου στο πλαίσιο των χειμερινών του δράσεων. Σχεδιάστηκε αρχικά ένα εργαστήριο στο σχολείο, όπου ένα φωνητικό σύνολο, μία μαθήτρια στα κρουστά κι ένας μαθητής μας στην κιθάρα συνεργάστηκαν με τους μουσικούς του ensemble , με μαθητές της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου και με προσφυγόπουλα του νησιού μας. Αυτή η γόνιμη εμπειρία ανταλλαγής γνώσεων, σκέψεων και κυρίως συναισθημάτων κατέληξε το ίδιο βράδυ στη συμμετοχή των μαθητών μας στη συναυλία που έδωσαν οι Μasaa στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, όπου απολαύσαμε τους αυτοσχεδιασμούς και τις ερμηνείες του συγκροτήματος σε μουσικά κομμάτια που ακροβατούσαν μεταξύ της παράδοσης και της jazz μουσικής. Περισσότερα

Μία “Μουσική Κυριακή” γεμάτη ζεστασιά και μελωδικότητα!

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου  ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η δεύτερη για φέτος “Μουσική Κυριακή”

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους ήρθαν να υποστηρίξουν τα παιδιά μας σε αυτή τους την προσπάθεια καθώς και τον Σύλλογο Γονέων που στέκεται πάντα αρωγός σε όλες τις δράσεις του Σχολείου μας. 

Περισσότερα

Μουσικές Κυριακές_οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική τους

021913667 1

Μουσικές Κυριακές

οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική τους

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην δεύτερη για το τρέχον σχολικό έτος συναυλία του κύκλου “Μουσικές Κυριακές”, την επόμενη Κυριακή 19/02 στις 11:30 στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Οι συναυλίες αυτές έχουν ως στόχο να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία αφενός να μοιραστούν την μουσική τους εξέλιξη και αφετέρου να εξοικειωθούν με την έκθεση στο κοινό σε ένα γνώριμο και φιλικό περιβάλλον.

Σας περιμένουμε λοιπόν να απολαύσουμε τα παιδιά μας και να τα στηρίξουμε σε αυτή τους την προσπάθεια.