Μια δράση για τη Λογοτεχνία !

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ´ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και η διδάσκουσά τους, Ιατρού Αικατερίνη, υποδέχτηκαν τον Σπύρο Κιοσσέ, συγγραφέα και καθηγητή θεωρίας της Λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στα πλαίσια δράσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Αφορμή στάθηκε η κυκλοφορία του τελευταίου λογοτεχνικού έργου του συγγραφέα «Τσιγάρο βαρ;».
image4 image3 image2 image1 image0Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Κιοσσέ για θέματα που άπτονται της κυοφορίας ενός λογοτεχνικού έργου, των διλημμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ο δημιουργός και των επιμέρους ζητημάτων που ανακύπτουν από την ανάγνωση, όπως η προσωπική ανταπόκριση στο έργο. Η συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία ήταν συγκινητική, σε μια στρεσογόνο περίοδο προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, κατά την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Κιοσσέ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, η μαθήτρια της Γ Λυκείου Μάγγα Αγγελική παρουσίασε την εργασία της για το βιβλίο αποδεικνύοντας πως η διδασκαλία της Λογοτεχνίας δεν περιχαρακώνεται στα αυστηρά καλούπια της στείρας ερμηνευτικής προσέγγισης.
Θερμές ευχαριστίες στον κ. Κιοσσέ Σπύρο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των μαθητών και της καθηγήτριάς τους, στην κ. Ιατρού Αικατερίνη για τη δράση της και στους μαθητές για τη φιλόπονη προσπάθεια.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση