9η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο

 

Οι μαθητές της Α΄τάξης Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2021 με τίτλο: “Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο” από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ινστιτούτου Πληροφορικής σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Οι εκδηλώσεις αυτού του είδους είναι πολύ σημαντικές για τη σωστή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και του Διαδικτύου γενικότερα. Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ακολούθησε συζήτηση για τη σωστή, λογική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου με τους καθηγητές τους Χρήστο Τερζόπουλο και Αγγελική Μπαλτατζή.

Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος καθηγητής Χρήστος Τερζόπουλος: “Είναι πολύ σημαντικά τα οφέλη από τη σωστή χρήση του Διαδικτύου  και γι αυτό δε θα πρέπει να απαγορεύουμε στα παιδιά να το χρησιμοποιούν αλλά να δημιουργήσουμε σχέση εμπιστοσύνης και να γνωρίζουν πώς θα προστατευτούν. Πρέπει  εμείς να βάλουμε τα όρια για να μην πέσουν θύματα. Χρειάζεται αφύπνιση σε θέματα σχετικά  με την ασφάλεια του Διαδικτύου, καλλιέργεια, υπευθυνότητα, σεβασμός, ήθος από την πολιτεία, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τέλος τους μαθητές ώστε να καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ένα Διαδίκτυο σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο χώρο επικοινωνίας, μάθησης και ψυχαγωγίας”.