Ντολτσό: «Μια παραδοσιακή συνοικία της Καστοριάς στο πέρασμα των χρόνων»

Ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα παρακολούθησαν οι μαθητές της Β΄Τάξης Γυμνασίου από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Καστοριάς στην παραδοσιακή συνοικία Ντολτσό. Ένα μάθημα βιωματικό στο πλαίσιο του μαθήματος της «Νεοελληνικής Γλώσσας».
Στόχος αυτής της περιήγησης είναι  να παρακολουθήσουν τις αλλαγές της συνοικίας στο πέρασμα των χρόνων. Περπάτησαν στα στενά δρομάκια της περιοχής, γνώρισαν τα σπίτια και τα αρχοντικά ιδιαίτερα το αρχοντικό «Σκούταρη» και αυτό των «αδερφών Εμμανουήλ» και επισκέφτηκαν τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επισκέφτηκαν επίσης την έκθεση φωτογραφίας «Παπάζογλου» και ξεναγήθηκαν στο αρχοντικό «Βέργου».
Τέλος λίγη ξεκούραση με αναψυκτικά και καφεδάκι για τους καθηγητές στη γνωστή σε όλους μας πλατεία Ντολτσού. Τα όμορφα φθινοπωρινά χρώματα και ο μελαγχολικός ουρανός συνηγόρησαν για τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας. Μαζί τους οι υπεύθυνες καθηγήτριες Αγγελική Μπαλτατζή και Φανή Μπέλλου.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ κ. Σάκη Ευαγγέλου και κ. Τάσο Βασιλείου για το αξέχαστο αυτό μάθημα!

Αφήστε μια απάντηση