Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στην 1η Συνάντηση Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών Άργους Ορεστικού!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 1η Συνάντηση Παιδικών Νεανικών Χορωδιών Άργους Ορεστικού, που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο « Η Ορεστίς» και τον Δήμο Αργους Ορεστικού, και ήταν ενταγμένη στα πλαίσια του 20ου Διεθνούς Χορωδιακού φεστιβάλ, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019,ώρα 7.30 μ.μ Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού.

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά στην οποία πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά – μέλη των Παιδικών χορωδιών, έζησαν χθες το βράδι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργους Ορεστικού, οι πολυάριθμοι θεατές, που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην πλατεία , αλλά και στον εξώστη του Κέντρου.

Συμμετείχαν 5 Νεανικές Χορωδίες. Δύο από την πόλη της Καστοριάς, η Εφηβική χορωδία του Συλλόγου ΄΄Αθανάσιος Χριστόπουλος΄΄ με μαέστρο την κυρία Νικολέτα Παπάζογλου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς με μαέστρο τον κύριο Ντίνο Ταμβάκη, του Άργους Ορεστικού η Νεανική Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου «Ορεστίς» με μαέστρο την κυρία Αργυρώ Χαραλάμπους) , η Παιδική και Νεανική χορωδία ΄΄Βελβενδινές φωνές΄΄του Βελβεντού Κοζάνης, με μαέστρο την κυρία Παππά Αλεξάνδρα και το παιδικό τμήμα Δημοτικής χορωδίας Φαρσάλων, με Μαέστρο τον κύριο Κωνσταντίνο Μπάτη.

Ήταν μία εαρινή μουσική γιορτή, μία πανδαισία παιδικών φωνών και χρωμάτων, που μόνο οι παιδικές χορωδίες έχουν το προνόμιο να μας χαρίσουν.

Ευχαριστούμε τον Μορφωτικό Σύλλογο «Η Ορεστίς» ο οποίος υπηρετεί από το 1972 το χορωδιακό κίνημα, υποστηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι χορωδίες, σε δύσκολους μάλιστα καιρούς, και είναι στο πλευρό των συλλόγων στον τομέα των παιδικών και νεανικών χορωδιών και την προβολή του σημαντικού τους έργου, στο ευρύτερο κοινό, μέσα από τέτοιες συναντήσεις.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους Μαέστρους, τα παιδιά των Χορωδιών και στους συλλόγους που διακονούν το παιδικό χορωδιακό κίνημα και προσφέρουν στα παιδιά την δυνατότητα ενασχόλησης με αυτό το είδος της τέχνης και της πνευματικής καλλιέργειας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις Χορωδίες για την θαυμάσια βραδιά που μας προσέφεραν!

Συμμετείχαν οι Χορωδίες:

Χορωδία Μουσικού Σχολείου Καστοριάς.
Διευθύνει ο Μαέστρος Ντίνος Ταμβάκης

Νεανική Παιδική Χορωδία «ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»
Διευθύνει η Μαέστρος Παπά Αλεξάνδρα.

Νεανική Χορωδία «Αθανάσιου Χριστόπουλου» Καστοριάς
Διευθύνει η Μαέστρος Νικολέτα Παπάζογλου

Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων- Παιδική Χορωδία
Διευθύνει ο Μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης

Νεανική Χορωδία Μ.Σ « Η Ορεστίς» Αργους Ορεστικού
Την Χορωδία διευθύνει η Μαέστρος κ. Αργυρώ Χαραλάμπους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

1
Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης

2
Το τρελοβάπορο
Μουσική: Δημήτρης Λάγιος, Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης

3
Γεια σου κύριε Μενεξέ
Μουσική: Δημήτρης Λάγιος, Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης

4
Χρυσοπράσινο φύλλο
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, Ποίηση: Λεωνίδας Μαλένης

5
Το δελφινοκόριτσο
Μουσική: Λίνος Κόκοτος, Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης

Αφήστε μια απάντηση