Μουσικοφιλολογική εκδήλωση – Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη!

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ο Μορφωτικός  Σύλλογος “Η Ορεστίς” Άργους Ορεστικού και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Καστοριάς συνδιοργάνωσαν ένα αφιέρωμα στη Λογοτεχνία, στο Πνευματικό Κέντρο Άργους Ορεστικού. Μια βραδιά αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη!

Πιο συγκεκριμένα ακούστηκαν οι εισηγήσεις: «Γενική προσέγγιση στη Λογοτεχνία», από τη κα Βασιλική Μπούκλα Παπαγεωργίου (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός) και «Αναφορά στον Οδυσσέα Ελύτη» από την κα Ελένη Τσιπλάκη (Φιλόλογος).

Τιμήθηκε ο Νομπελίστας ποιητής του φωτός, ο ποιητής του Αιγαίου, του ήλιου, της θάλασσας και της νεότητας!!! Έγινε αναφορά στη ζωή και το έργο του ποιητή και μέλη του συνδέσμου φιλολόγων απήγγειλαν ποιήματά του.

Την φιλολογική βραδιά επένδυσαν μουσικά η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία “Η Ορεστίς” Άργους Ορεστικού υπό την διεύθυνση του μαέστρου της κ. Ντίνου Ταμβάκη και η χορωδία του σχολείου μας συνοδευόμενη από μικρή ορχήστρα επίσης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Ντίνου Ταμβάκη. Και οι δύο χορωδίες τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματά του Οδ. Ελύτη.

Οι μαθητές μας καταχειροκροτήθηκαν για μια ακόμη φορά.