Σήκω από την καρέκλα!

Το πρόγραμμα «Σήκω από την Καρέκλα» που υλοποιείται στο Μουσικό Γ/σιο Καστοριάς από τους μαθητές της Β΄Γυμνασίου με εμψυχωτή τον καθηγητή της Φ.Α Κώστα Πλούσιο , ξεκίνησε με αφορμή τα πολλά προβλήματα υγείας που μπορούν να προκληθούν στα παιδιά από τη λάθος στάση με την οποία κάθονται στο θρανίο αλλά και από τις πολλές ώρες που είναι καθιστά καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κατακλείδα του προγράμματος αυτού θα είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την βελτίωση της Στάσης του Σώματος αλλά και της συνολικής υγείας των παιδιών.

Στατιστικές έρευνες στις ΗΠΑ, έδειξαν ότι τα παιδιά ηλικίας 8-18 ετών, στο 85% του χρόνου που είναι ξύπνια, κάθονται !

Έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανίσουν :

Καρδιακά νοσήματα, Διαβήτη, Μεταβολικό Σύνδρομο, πόνους στον αυχένα και τη μέση, ορθοπεδικά και μυοσκελετικά προβλήματα ( Σκολίωση, κύφωση κ.λ.π.).

Με την έναρξη του σχολικού έτους, τα παιδιά μπαίνουν στην τάξη, κάθονται στο θρανίο και ξεκινούν οι παραδόσεις των μαθημάτων….

Μήπως μια καλύτερη αρχή, θα ήταν να διδάσκονται τον σωστό τρόπο για να κάθονται, μαθαίνοντας συγχρόνως και κατάλληλες ορθοσωμικές ασκήσεις, αλλά και να ενημερώνονται για τις αρνητικές περαιτέρω συνέπειες της καθιστικής ζωής;

Το κείμενο επιμελήθηκε ο Κ. Πλούσιος

2 σχόλια στο “Σήκω από την καρέκλα!

  1. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία σου και είμαι σίγουρη πως θα έχει θετικά αποτέλεσματα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη τέτοιου είδους καθοδήγηση. Καλή συνέχεια!

Τα σχόλια είναι κλειστά.