Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Το Σχολείο μας και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας ένωσαν τις φωνές τους σε μια κοινή συναυλία,  στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών από τη “Διέξοδο” , το κέντρο πρόληψης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην αίθουσα της Ε.ΔΗ.ΚΑ.

“Στη φιλοσοφία της πρόληψης σημαντικό κομμάτι αποτελούν η ενίσχυση της δημιουργικότητας των ατόμων, η έκφραση των συναισθημάτων τους και η ανάπτυξη των ικανοτήτων και των ταλέντων τους. Ένας τομέας δραστηριοτήτων που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην αποφυγή των εξαρτήσεων είναι και αυτός των τεχνών. Μια μορφή τέχνης είναι και η μουσική. Η ενασχόληση με τη μουσική προσφέρει στο άτομο επιπλέον ενδιαφέροντα και ενισχύει την αυτοπεποίθησή του και την αυτοεκτίμησή του. Προσφέρει επίσης συναισθηματική μόρφωση η οποία τον βοηθάει να αποφύγει να επιλέξει συμπεριφορές που μπορεί να τον βλάψουν.”

Αυτά τόνισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της “Διέξοδος” κος Λ. Παπαδόπουλος θεωρώντας τη σημερινή ημέρα ιδιαίτερα ξεχωριστή, που τα δύο Μουσικά Σχολεία – της Καστοριάς και της Πτολεμαΐδας – συναντιούνται να τραγουδήσουν κατά της εξάρτησης. Μαθητές των δυο Σχολείων “ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ” ενώνουν τις φωνές τους δείχνοντάς μας πως η πραγματική “μαγκιά” είναι μια όμορφη ζωή χωρίς εξαρτήσεις.

Ο κος Ταμβάκης, καθηγητής μουσικής του σχολείου μας αφού μίλησε για τις εξαρτήσεις και τη “διέξοδο” που προσφέρει η μουσική κατέληξε:

“Τα νεανικά χρόνια είναι τα χρόνια της χαράς, της αναζήτησης, των ονείρων. Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχτούμε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι ότι ο κόσμος που φτιάξαμε ή φτιάχτηκε με την ανοχή μας, δεν είναι ο καλύτερος. προφανώς χρωστάμε στα παιδιά μας ευκαιρίες να διασκεδάσουν, να εκφραστούν, να αγαπήσουν, να γίνουν παρέα, να δημιουργήσουν. Σκεφτείτε πόσο η ενασχόληση με τη μουσική μπορεί να στηρίξει όλη αυτή την ιδέα. Παίζουμε και τραγουδάμε και λέμε ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, για να βρούμε τη δύναμη αν χρειαστεί να πούμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.”

Τέλος το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας παρουσίασε το μουσικό σύνολο Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής. μαζί τους ήταν και χορωδία “Θρακική Εστία” Εορδαίας.