Σταύρος Ξαρχάκος: Επίτιμος Διδάκτορας του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας – ΤΕΙ Δυτ. Mακεδονίας

 

 

Ένα κατάμεστο αμφιθέατρο (στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη), μια σεμνή τελετή στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών – προστατών των Γραμμάτων.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.

Ο λόγος του ήταν ένας ύμνος στους νέους Έλληνες επιστήμονες που σπουδάζουν στην Ελλάδα και αριστεύουν αλλά – δυστυχώς – φεύγουν για δουλειά στο εξωτερικό, συμβάλλοντας έτσι στην προκοπή και την ευημερία άλλων Ευρωπαϊκών κρατών.

Ο λόγος του ήταν συγχρόνως ένα παράπονο για την Ελλάδα σήμερα, η οποία από “Ελλάδα του Πολιτισμού” κατάντησε “Ελλάδα του υλισμού”, ένα παράπονο γιατί -όπως τόνισε- σήμερα “οι Μούσες είναι εξαντλημένες” και ζούμε “ένα παγερό φθινόπωρο”.

Γι αυτό τόνισε την ανάγκη να κινητοποιηθούν οι πνευματικές και ηθικές αξίες του τόπου μας θεωρώντας απαραίτητη τη συστράτευση Επιστήμης και Τέχνης.

“Χώρα που ταξιδεύει μ αυτό το φως δε θα χαθεί ποτέ” , ακούστηκε για την Ελλάδα!

Το σχολείο μας παραβρέθηκε σ αυτή την τελετή, οι μαθητές φωτογραφήθηκαν με το συνθέτη  και όλοι μαζί τραγουδήσαμε τραγούδια  του Ξαρχάκου που ακούστηκαν από τα Μουσικά Σχολεία Σιάτιστας και Πτολεμαϊδας