Ιούν 17 2015

Άρθρα του/της ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΑΓΡΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΓΡΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Είναι ευλογία και ξεχωριστή τύχη να συναντήσει ο άνθρωπος στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή του ανθρώπους με ακέραιο χαρακτήρα και με υψηλό αίσθημα προσφοράς, χωρίς καμιά ιδιοτέλεια και εμείς στο Γυμνάσιο Μεσαγρού το νιώσαμε πολλές φορές. Υπήρξαν άνθρωποι που με χαρά προσέφεραν είτε χρήματα είτε προσωπική εργασία ή τις γνώσεις τους προκειμένου να βελτιωθεί η σχολική ζωή και το επίπεδο των μαθητών μας. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς δύο ανθρώπους: έναν πρώην μαθητή μου, που διαπρέπει στο δύσκολο επαγγελματικό χώρο της δημοσιογραφίας, τον κ. Γιώργο Κακούση και τον κ. Κώστα Σκηνιώτη, εκδότη- λογοτέχνη, που όλως τυχαία αποκαλύφθηκε μετά από τέσσερις γενιές η μεταξύ μας συγγένεια. Ο κ. Κακούσης υπήρξε διευθυντής αρχικά στο Ρ/Σ Alpha Radio 98,9 και σήμερα είναι διευθυντής ειδήσεων στο Βήμα FM 99,5. Διαθέτει μαζί με τον Δημ. Πετρόπουλο καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή από το 2004 με τίτλο « σεμνά και ταπεινά», όπου σχολιάζει την επικαιρότητα ψάχνοντας τις διαφορετικές πτυχές της, με καυστική διάθεση και πάθος αλλά χωρίς εμπάθεια.

Στο Γυμνάσιο Μεσαγρού μια ομάδα μαθητών, με την καθοδήγηση τη δική μας, έκαναν μια σοβαρή εργασία σχετικά με τη ντοπιολαλιά του Μεσαγρού, την Αιγινήτικη διάλεκτο και τα επώνυμα των κατοίκων της Αίγινας .

Ο κ. Κακούσης μεσολάβησε και η εταιρεία ΚΑΜΠΥΛΗ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ και προσωπικά ο κ. Κωνσταντίνος Σκηνιώτης, ψυχή της επιχείρησης, ανέλαβε να την εκδώσει σε ένα καλαίσθητο βιβλίο, δωρεάν, μια κίνηση που τιμά και τον ίδιο και την εταιρεία του.

Με την εξαιρετική προς μίμηση συμπεριφορά τους, δίνουν τη δυνατότητα και σε ένα μικρό περιφερειακό σχολείο να προβληθεί με την εργασία του και παράλληλα να διατηρηθεί η ντοπιολαλιά της περιοχής και η ερμηνευτική προσέγγιση των επωνύμων και των Αιγινητών και όσων επέλεξαν για τόπο κατοικίας τους το νησί ή των διακοπών τους, εργασία που δεν έχει ανάλογό της στην Αίγινα ,συμβάλλοντας έτσι στον πολιτισμό και τη διατήρηση της παράδοσης.      Το βιβλίο θα διατεθεί από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τα χρήματα θα διατεθούν για επέκταση της σχολικής βιβλιοθήκης, για να στεγάσει τα 2.000 βιβλία που προσφέρει στο σχολείο ο λογοτέχνης – ιστορικός κ. Σταμάτης Κωνσταντίνος και τον ευχαριστούμε πολύ, που επέλεξε το δικό μας σχολείο, να κάνει τη δωρεά του, μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η επιλογή του σχολείου μας.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε για μια ακόμη διάκριση του Γυμνασίου μας, το ντοκιμαντέρ με θέμα: «Αναζητώντας τον Καποδίστρια », που γυρίστηκε με τη συμμετοχή μαθητών μας με η βοήθεια των σκηνοθετών, Δημήτρη Γκουζιώτη και Θωμά Γκίνη, έχει συμπεριληφθεί ως πηγή στο Ψηφιακό Αρχείο « Ιωάννης Καποδίστριας ».

 

Εκ μέρους της Διευθύντριας του Γυμνασίου Μεσαγρού, κ. Μανούσου Ειρήνης, των καθηγητών, των μαθητών, των Γονέων και Κηδεμόνων τους

 

Mπέση – Γκίνη Αναστασία, φιλόλογος                                                                     π. Διευθύντρια Γυμνασίου Μεσαγρού Αίγινας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *