Νοέ 23 2013

Άρθρα του/της ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΑΓΡΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ

ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΜΕΣΑΓΡΟΥ  ΑΙΓΙΝΑΣ

18010  ΑΙΓΙΝΑ

ΤΗΛ. 2297071744

FAX  2297071844

e-mail :  mail@gym-mesagr.att.sch.gr

 

            Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το  σχολείο μας, το Γυμνάσιο Μεσαγρού είναι ένα μικρό περιφερειακό σχολείο εξήντα μαθητών, που καλύπτει τη Β.Α πλευρά της Αίγινας και συγκεντρώνει μαθητές από διάφορους οικισμούς αυτής της περιοχής, η οποία συγκοινωνιακά είναι αποκλεισμένη από την πόλη με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν πρόσβαση στη δημόσια Βιβλιοθήκη αλλά και σε άλλους χώρους από όπου θα μπορούσαν να αντλήσουν γνώσεις και εμπειρίες. Το σχολείο προσπαθεί  να  δώσει  στους  μαθητές εκτός από γνώσεις και τη δυνατότητα μέσω των εξωδιδακτικών  δραστηριοτήτων να  ασχοληθούν  πέρα  από  το καθημερινό  τους  πρόγραμμα  με  τη  τοπική  Ιστορία, τον  Πολιτισμό  και  το Περιβάλλον.

Αναλάβαμε προγράμματα  θεατρικής παιδείας , αγωγής υγείας, περιβάλλοντος, καταγραφής της τοπικής ιστορίας του Μεσαγρού με τη συνδρομή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και   επιπλέον μελετήσαμε  τους μύθους και τους θρύλους σχετικά με την άλωση της Κωνσταντινούπολης  και  επισκεφθήκαμε  την  Πόλη. Επιπλέον υλοποιήσαμε το πρόγραμμα «Οικονομία και εγώ» και συμμετείχαμε σε διαγωνισμό  ιστορικού ντοκιμαντέρ που προκήρυξε το Ιόνιο  Πανεπιστήμιο  με  θέμα  τα  Καποδιστριακά κτήρια της Αίγινας. Ολοκληρώσαμε και εντός ολίγου θα παρουσιάσουμε την εργασία μας « η ντοπιολαλιά του Μεσαγρού και γενικότερα  της Αίγινας», που περιλαμβάνει  τοπικό γλωσσάρι, παροιμίες, ερμηνεία επωνύμων κ.ά.

Σας παρακαλούμε, αν θέλετε να βοηθήσετε και εμάς τους καθηγητές στο έργο μας, αλλά πρωτίστως τους μαθητές μας, να συμβάλετε στον εξοπλισμό της μικρής σχολικής μας βιβλιοθήκης με βιβλία επιστημονικά, λογοτεχνικά, ταξιδιωτικά, κοινωνικά, που απευθύνονται στα ενδιαφέροντα των εφήβων.

Για οποιαδήποτε ανταπόκριση στο αίτημά μας να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2297071744 και fax: 2297071844 (κ. Μπέση) και στο e-mail : mail@gym-mesagr.att.sch.gr

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία

Οι μαθητές                              Ο Σύλλογος Καθηγητών                       Η     Διευθύντρια

Μπέση- Γκίνη  Αναστασία,ΠΕ02

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *