ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ_16-5-2020

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, θα θέλαμε να σας  γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

 1. Δεδομένου ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα απουσιάσουν με άδειες ειδικού σκοπού και οι μαθητές έχουν κατανεμηθεί σε νέα Τμήματα,  το Σχολείο θα λειτουργήσει  καθημερινά με νέο, αναμορφωμένο πρόγραμμα  από τις 8:00 π.μ. ως τις 11.20 π.μ.. Θα υπάρχει μόνο ένα διάλλειμα 15  λεπτών ανάμεσα στην 2η και 3η ώρα , κατά το οποίο οι καθαρίστριες θα απολυμαίνουν τους  χώρους και τα σημεία που προβλέπονται στις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου.
 2. Οι μαθητές έχουν κατανεμηθεί σε τμήματα όχι μεγαλύτερα των 15 μαθητών. Για κάθε τάξη υπάρχουν δύο τμήματα (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2). Για την αποφυγή συνωστισμού οι μαθητές θα προσέρχονται στο Σχολείο μέρα πάρα μέρα, δηλαδή για την 1η εβδομάδα (από 18/5-23/5) τη Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έρθουν στο Σχολείο οι μαθητές των Τμημάτων Α1, Β1 και Γ1 και την Τρίτη-Πέμπτη (από 25/5-29/5) θα έρθουν για μάθημα οι μαθητές των Α2, Β2, Γ2. Την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έχουν μάθημα οι μαθητές των Α2, Β2, Γ2 και Τρίτη-Πέμπτη οι μαθητές των Α1, Β1 και Γ1, και ούτω καθεξής. Σας επισυνάπτουμε τις καταστάσεις με τα νέα Τμήματα, ώστε να δείτε σε ποιο Τμήμα ανήκει το παιδί σας και ποιες μέρες θα έρθει στο Σχολείο. Επισυνάπτουμε επίσης το αναμορφωμένο Πρόγραμμα, ώστε τα παιδιά να φέρουν τα σχετικά βιβλία.
 3. Επισημαίνουμε την προσοχή των μαθητών κατά την πρωινή προσέλευσή τους στο Σχολείο. Για όσους μαθητές μετακινούνται με λεωφορείο, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα λεωφορεία να είναι αμιγώς μαθητικά και να μην επιβαίνουν περισσότερα από 25 παιδιά, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Υπογραμμίζεται ότι τα παιδιά οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των οδηγών και να κάθονται στις θέσεις που τους υποδεικνύονται. Όλοι οι μαθητές, είτε προσέρχονται με όχημα, είτε με τα πόδια, κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο οφείλουν να κρατούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ., σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 4. Κατά την προσέλευσή τους στο Σχολείο οι μαθητές εισέρχονται κατευθείαν στην τάξη τους, όπου και γίνεται η Προσευχή. Στη διάρκεια του διαλειμματος κάθε τμήμα θα προαυλίζεται ξεχωριστά, σε συγκεκριμένο και προκαθορισμένο χώρο, όπου και πάλι θα πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Τόσο στο διάλειμμα, όσο και στο μάθημα της Γυμναστικής απαγορεύονται τα ομαδικά παιχνίδια και προκρίνεται το βάδισμα σε απόσταση.
 5. Μέσα στην τάξη τα παιδιά δεν πρέπει να μοιράζονται αντικείμενα και καλό θα ήταν να προμηθευτούν ατομικό μαρκαδόρο για τον πίνακα. Επίσης, κατά το διάλειμμα, δεν πρέπει να μοιράζονται τροφές και ροφήματα. Σε κάθε τάξη και  στις τουαλέτες θα υπάρχει αντισηπτικό, αν όμως κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να έχει και δικά τους μέσα προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκα).
 6. Μαθητές που νιώθουν οποιαδήποτε αδιαθεσία ή έχουν βήχα ή/και πυρετό θα πρέπει να μένουν σπίτι. Οι απουσίες τους μπορούν να δικαιολογηθούν με μία απλή δήλωση του Κηδεμόνα.
 7. Το Υπουργείο δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές με ευπαθή άτομα στις οικογένειές τους να μην έλθουν στο Σχολείο, προσκομίζοντας όμως σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Στους μαθητές αυτούς οι απουσίες καταχωρούνται κανονικά, αλλά δεν προσμετρώνται. Οι κηδεμόνες οφείλουν να καταθέσουν εγκαίρως  τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση στον Διευθυντή του Σχολείου, καθώς αν δεν το κάνουν, τότε οι απουσίες μετρούν κανονικά.
 8. Προσοχή!!! Μετά από σχετική οδηγία του Υπουργείου, η οποία επισυνάπτεται, σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές οφείλουν να κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά.
 9. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι μετά από κλήρωση, διανεμήθηκαν με τη μορφή δανεισμού σε μαθητές δύο τάμπλετ , δωρεά στο Σχολείο μας από την Εταιρεία Printec. Οι μαθητές που τα δανείστηκαν είναι :
 10. Ράχης Βαίος (Β΄ Τάξη)
 11. Μιχαήλ Μιχαλάκης (Α΄ Τάξη)

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Σχολείο (2431055436)  ή στο κινητό 6972119437.

 

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου

Τσαντίλας Σωτήριος

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση