Επίσκεψη της Α΄ Τάξη του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας.

Την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαψαταία ειμί: Από το Κιέριον στην Μητρόπολη».

 Στο μικρό αυτό Μουσείο εκτίθενται σημαντικά ευρήματα  όλων των χρονικών περιόδων από την Εποχή του Λίθου ως και τα Ελληνιστικά Χρόνια. Έτσι τα παιδιά παρατηρούν από κοντά  όσα διδάσκονται θεωρητικά στο μάθημα της Ιστορίας και όσα περιγράφονται στην Οδύσσεια του Ομήρου.  Παράλληλα έρχονται σε επαφή με επαγγέλματα και συνήθειες που έχουν μελετήσει στα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και αξιοποιούν  τις εμπειρίες τους για την παραγωγή γραπτού λόγου, όπως προβλέπεται στην 6η ενότητα του σχολικού εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας με θέμα τα Μουσεία. Πρόκειται λοιπόν για μια καθόλα χρήσιμη διδακτική επίσκεψη, που συνδέεται άμεσα με  το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Α΄ Γυμνασίου, προσφέροντας υλικό για  ανατροφοδότηση.

 Επιπλέον, μέσα από την φανταστική ιστορία του Μαψαταία, ενός Αθηναίου εμπόρου που ταξιδεύει στην δυτική Θεσσαλία του 4ου αι. π.Χ., ξεδιπλώνεται η ιστορία και η πολιτική οργάνωση της αρχαίας Θεσσαλίας και δίνεται μια ανάγλυφη εικόνα της καθημερινής ζωής, της θρησκείας και της οικονομίας της.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Πλεσιώτη Κων/να, Στραπάτσα Ιωάννα  και Βανακάρα Αφροδίτη . Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποίησε η κα Φωτεινή Τσιούκα, αρχαιολόγος της ΕΦΑ Καρδίτσας, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2019-2020. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση