Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου

Με αφορμή τον ερχομό των Χριστουγέννων και με την υποστήριξη του Διευθυντή του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κου Τσαντίλα Σωτήριου, οι μαθήτριες και μαθητές της Α΄τάξης, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας κας Πουλιάνα Λουΐζας, καθώς και με την αρωγή του καθηγητή Εικαστικών κου Παρδάλη Βασίλη και της καθηγήτριας Γερμανικής Γλώσσας κας Ρουσιαμάνη Σωτηρίας, διοργάνωσαν και παρουσίασαν τη Χριστουγεννιάτικη μαθητική εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα: Παγκόσμια Γιορτή Αγάπης», για να τονίσουν και να υπενθυμίσουν το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων για αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά προς τους συνανθρώπους μας, που στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα έντονο και επίκαιρο.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές παρουσίασαν τις αιώνιες αυτές αξίες που συμβολίζει η γιορτή των Χριστουγέννων μέσα από αφηγηματικά αποσπάσματα και απαγγελία ποιημάτων. Έκαναν επίσης αναφορά σε ελληνικά χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα, παραλληλίζοντάς τα με αντίστοιχα της Αγγλίας, Γερμανίας και Γαλλίας, μιας και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται από τα βάθη των αιώνων βασισμένα σε διάφορα ήθη και έθιμα ανάλογα με τις λαογραφικές παραδόσεις των διάφορων χριστιανικών λαών–εθνών. Επιπλεόν, τα Χριστούγεννα και η απήχησή τους στα παιδιά αποτελούν έμπνευση για πλήθος χριστουγεννιάτικων ιστοριών. Μια τέτοια ιστορία αφηγήθηκαν και δραματοποίησαν  οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Ευαγγελία Τσόλα και Μαριάνα Κοτρώτσιου δίνοντας ζωή στο παραμύθι «Η Πριγκίπισσα Σταρένια, ο Μύλος και τα Ξωτικά».

«Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν …. σε μια όμορφη πόλη στο μύλο με τα ξωτικά, κάπου κοντά στα Χριστούγεννα, άνθρωποι και ξωτικά αγωνίζονται με όπλο τρεις λέξεις μοναδικές Υγεία- Αγάπη-Ειρήνη να σώσουν την Πριγκίπισσα Σταρένια και το Σποράκι της Ζωής. Κι έτσι… ένα παραμύθι φιλίας και αγάπης ξεκινά…»

Η χορωδία του σχολείου τραγούδησε χριστουγεννιάτικα ελληνικά και ξένα τραγούδια δίνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου, στην προσπάθειά τους να κάνουν πράξη το μήνυμα της γιορτής, συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής», δίνοντας τη δυνατότητα μ’αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιήσουν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη. Τα αστέρια με τις ευχές των μαθητών διακόσμησαν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό της εκδήλωσης.

Την ωραία αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι απόλαυσαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έδωσε δώρα σε όλους τους μαθητές του σχολείου ενισχύοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ο Διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου εύχονται ολόψυχα «Καλά Χριστούγεννα» και «Ευτυχισμένο το 2020» με υγεία, αγάπη, χαρά, δημιουργική διάθεση, πολλά χαμόγελα και ευτυχία.

      

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2019-2020. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση