Ο εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου.

               

Με αφορμή την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και με την υποστήριξη του Διευθυντή του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κ. Τσαντίλα Σωτήρη, οι μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ τάξης, με την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Τσιαντίκου Μαρίας, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, κ. Πουλιάνα Λουίζας, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας και κ. Παναγοπούλου Αθηνάς, ΠΕ79 Μουσικής, καθώς και με τη συμβολή του συλλόγου των διδασκόντων, διοργάνωσαν μια ιδιαίτερη γιορτή για να τονίσουν τη σπουδαιότητα και τη σημειολογία της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος του ΄73.

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές παρουσίασαν το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μέσα από θεατρικά κείμενα, αφηγηματικά αποσπάσματα και απαγγελία ποιημάτων μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Παρουσίασαν επίσης χορογραφημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών και στιχουργών, υπενθυμίζοντας ότι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ήταν η συμπυκνωμένη έκφραση του Πανελλήνιου πόθου για Δημοκρατία, Λαϊκή Κυριαρχία και Ελευθερία. Για την ελευθερία που δεν δόθηκε ποτέ και από κανέναν ως δώρο στο λαό μας, αλλά την κατέκτησε με το αίμα του, με όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του.

 

«Πάντα να πολεμάς και ν’ αντιστέκεσαι,

κι ας μένεις μόνος.

Μονάχος, έρημος, γαλήνιος,

να πολεμάς για το καλό του Ανθρώπου»

Γιάννης Κουτσοχέρας

Η γιορτή ήταν επενδυμένη με μουσική υπόκρουση από ορχηστρικά κομμάτια της Ελένης Καραΐνδρου, του Μάνου Λοΐζου, του Yanni και άλλων γνωστών ελλήνων και ξένων συνθετών.

Την ωραία αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι απόλαυσαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2019-2020. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση