Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

H 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, στο τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης , με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και με την υποστήριξη του Διευθυντή του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κου Τσαντίλα Σωτήρη, οι μαθήτριες και μαθητές της Γ’ τάξης  του Γυμνασίου, με την καθοδήγηση των καθηγητριών  Αγγλικής Γλώσσας κας Πουλιάνα Λουΐζας και Γερμανικής Γλώσσας κας Ρουσιαμάνη Ρίτας, διοργάνωσαν μια ιδιαίτερη γιορτή για να τονίσουν τη σπουδαιότητα της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Γι’ αυτό το λόγο θέλησαν να τιμήσουν το σκοπό αυτό με την παρουσίαση γλωσσικών παιχνιδιών, ομαδικά κουίζ, βίντεο και κειμένων, υπενθυμίζοντας ότι εφόσον η ανθρωπότητα δε μιλά μια κοινή γλώσσα, οι ξένες γλώσσες είναι απαραίτητες για την ανταπόκριση στις πολιτισμικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές σε μια πολύγλωσση Ευρώπη.

Η Ευρώπη διαθέτει έναν πραγματικό γλωσσικό θησαυρό. Η εκμάθηση γλωσσών παρουσιάζει πλεονεκτήματα για όλο τον κόσμο και για όλες τις ηλικίες. Δεν είναι ποτέ αργά για να μάθουμε ξένες γλώσσες και να επωφεληθούμε από αυτές σε όλα τα στάδια της ζωής.

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2019-2020. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση