Εκδρομή στο Κούριο, το Κολόσσι, τη Λεμεσό και τη Λευκωσία (13-4-2019)

Το Σάββατο, 13 Απριλίου, οι ομάδες του «Χρυσοπράσινου Φύλλου» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε αξιοθέατα της Κύπρου. Πρώτος σταθμός το αρχαίο Κούριο, μια μεγάλη πόλη που γνώρισε σημαντική ακμή στα αρχαία και ρωμαϊκά χρόνια, για να καταστραφεί τελικά ολοσχερώς από έναν καταστροφικό σεισμό κατά τον 4 ο  αι. μ.Χ. Εντυπωσιαστήκαμε από το αρχαίο θέατρο με την καταπληκτική θέα στη θάλασσα, την Αγορά και τα λουτρά και θαυμάσαμε τα εξαιρετικά ψηφιδωτά που κοσμούσαν τις πολυτελείς κατοικίες των ρωμαϊκών χρόνων.

Επόμενη στάση μας το μεσαιωνικό Κάστρο στο Κολόσσι εξαιρετικό δείγμα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής (1210) και η σύγχρονη πόλη της Λεμεσού, με τα φουτουριστικά κτίρια, τα πολυτελή ξενοδοχεία και την ολοκαίνουρια εντυπωσιακή μαρίνα της. Από εκεί πήραμε το δρόμο για τη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου. Περπατήσαμε στην οδό Λήδρας μέχρι το Μνημείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κινηθήκαμε κατά μήκος της λεγόμενης «Πράσινης Γραμμής», που χωρίζει το Ελεύθερο Τμήμα της Κύπρου από τα Κατεχόμενα. Η Λευκωσία παραμένει επί δεκαετίες η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα στον κόσμο, ζωντανή απόδειξη της ανικανότητας ή/και της απροθυμίας της Διεθνούς Κοινότητας να επιβάλλει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Το βράδυ οι μαθητές διασκέδασαν όλοι μαζί στην παραλία της Λάρνακας, ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν συναντήσεις με τον υπεύθυνο του «Χρυσοπράσινου Φύλλου» και μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Λιβαδιών.

Κατηγορίες: Χρυσοπράσινο φύλλο. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση