Άφιξη κυπριακής αποστολής- Επίσκεψη στο σχολείο και σε αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων

Στο πλαίσιο του διακρατικού περιβαλλοντικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο» το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει από τις 28-11 ως την 1-12-2018 δεκατρείς μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Λιβαδιών Λάρνακας.

Η κυπριακή αποστολή έφτασε στο χώρο του σχολείου αργά το βράδυ της Τετάρτης (28-11) και έτυχε θερμής υποδοχής από μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου.

Την επομένη της άφιξής της (Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου), η κυπριακή αποστολή επισκέφτηκε νωρίς το πρωί το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου και ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου. Ακολούθησε παρουσίαση των προγραμμάτων και των δράσεων των δύο σχολείων. Κατόπιν, τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετέβησαν στην πόλη των Τρικάλων και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τσιτσάνη, στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και το Κουρσούμ-Τζαμί. Από εκεί περιπλανήθηκαν για λίγο στο κέντρο της πόλης και περπατώντας τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, περάσαν τον Ληθαίο και την παλιά μεταλλική γέφυρα, συνέχισαν μέσα από την κεντρική πλατεία και τα Μανάβικα, είδαν τα ερείπια του αρχαίου Ασκληπιείου και περπάτησαν τα στενά πλακόστρωτα μέσα στο Βαρούσι. Τελευταίος σταθμός για την ομάδα αποτέλεσε το βυζαντινό Φρούριο και το Ρολόι, το σύμβολο της πόλης μας. Χρέη  ξεναγού σε αυτή την ενδιαφέρουσα διαδρομή ανέλαβε η φιλόλογος του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου και συντονίστρια του προγράμματος, κα Κων/να Πλεσιώτη, που παρουσίασε με ενάργεια τις ιδιαίτερες πτυχές της τοπικής ιστορίας των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής. Τους μαθητές συνόδευσαν επίσης οι εκπαιδευτικοί Κουμής Φιλίππου, Σάββας Βορκάς (Γυμνάσιο Λιβαδιών), Δημήτρης Γκούμας και Σωτήρης Τσαντίλας (Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου).

Το απόγευμα της ίδια ημέρας οι μαθητές το πέρασαν με τις οικογένειες φιλοξενίας και το βράδυ, όλοι μαζί, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έφαγαν και διασκέδασαν με ζωντανή μουσική σε  γνωστή ταβέρνα στα Μανάβικα.

Κατηγορίες: Χρυσοπράσινο φύλλο. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση