Το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου στην ΙΓ΄Πανελλήνια Μαθητιάδα

Η Μαθητιάδα είναι μια μεγάλη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια το μήνα Μάιο στην Πρώτη Σερρών και στην ευρύτερη περιοχή μαθητές γυμνασίων από όλη την Ελλάδας και ομογενείς από περισσότερες από 40 χώρες και διεξάγεται με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών. Αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα αθλητές. Για πέντε συνεχόμενες ημέρες νέοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις.

Στη φετινή, 13η Μαθητίαδα, που διεξήχθη από τις 18 ως τις 21 Μαΐου, το νομό μας εκπροσώπησαν για άλλη μια φορά μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου, με συνοδούς καθηγητές τους κ. Τσαντίλα Σωτήριο και Γκούμα Δημήτριο. Το σχολείο μάλιστα συμμετείχε και με ένα τουριστικό περίπτερο στις «Γωνιές της Ελλάδας», όπου με έντυπο υλικό και τοπικά προϊόντα προέβαλλε τον Νομό Τρικάλων.

Οι εντυπώσεις μαθητών και καθηγητών από την συμμετοχή στην Μαθητιάδα ήταν εξαιρετικές. Τα παιδιά ανέπτυξαν την άμιλλα, τη συντροφικότητα, την αυτενέργεια και την αποδοχή του διαφορετικού. Βίωσαν μοναδικές εμπειρίες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, ενώ δεν έλλειψαν και οι διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, στη Μαθητίαδα διακρίθηκαν οι μαθητές:

Τζέλη Μαρία (2 Χρυσά μετάλλια, Άλμα σε Ύψος και Τάε Κβον Ντο ),  Γκουγκαράς Παύλος, Περιστέρης Αριστοτέλης και Παπαχρήστος Γεώργιος (Αργυρό μετάλλιο στο Μπάσκετ), Τζέλης Άγγελος (Χάλκινο μετάλλιο στο Τάε Κβον Ντο  ), Νταής Ιωάννης (Χάλκινο μετάλλιο στο Τραμπολίνο), Παπαλεξανδρής Αριστείδης (Χάλκινο μετάλλιο στην Ξιφασκία). Έλαβαν επίσης μέρος οι Μπαλατσούκας Απόστολος (Πινγκ Πονγκ και Ποδόσφαιρο), Λένος Γεώργιος (Ποδηλασία Δρόμου και Τάε Κβον Ντο) Στεργίου Κωνσταντίνος (Ποδόσφαιρο), Τσαφίτσας Δημήτριος (Ποδόσφαιρο)

Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους Δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης για το έντυπο υλικό που προσέφεραν και τις τοπικές επιχειρήσεις «Χαλβάς Μπουλογιώργου 1και κάτι», «Βιομηχανία Παραγωγής Αναψυκτικών Κλιάφα», « Βιομηχανία χαλβάδων & τυροκομικών προϊόντων Μάτη», «ΤΥΡΑΣ – Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε» και «Βιολάντα Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων», για την προσφορά των προϊόντων τους.

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2017-2018. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση