Επιμορφωτική Επίσκεψη Εκπαιδευτικού του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου στην Κύπρο

Από τις 19 ως τις 22 Απριλίου 2018 η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, Πλεσιώτη Κωνσταντίνα, επισκέφθηκε την Κύπρο στα πλαίσια της 2ης επιμορφωτικής/προπαρασκευαστικής συνάντησης του διακρατικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο».

Η κα Πλεσιώτη μετέβη στην Κύπρο ως φιλοξενούμενη του Γυμνασίου Λιβαδιών Λάρνακας, με το οποίο έχει συμπράξει το σχολείο μας. Στη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής της είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε διάφορα αξιοθέατα της Κύπρου με περιβαλλοντικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Επισκέφθηκε τις πόλεις της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Πάφου, καθώς και οικισμούς και μνημεία στο Τρόοδος, το ψηλότερο βουνό της Κύπρου. Συμμετείχε επίσης στην Επιμορφωτική Συνάντηση του «Χρυσοπράσινου Φύλλου», η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού Κήπου Τροόδους, και κατά την οποία, ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκαν οι στόχοι και οι κατευθυντήριες γραμμές για τη συνέχεια του προγράμματος

Επιπλέον, την Παρασκευή, 20 Απριλίου, η κα Πλεσιώτη επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Λιβαδιών Λάρνακας, ξεναγήθηκε στους χώρους του και γνώρισε και να συνομίλησε με τον Διευθυντή και άλλα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων. Εν συνεχεία, μαζί με τους μαθητές που συμμετέχουν στην περιβαλλοντική ομάδα του «Χρυσοπράσινου Φύλλου» επισκέφθηκε το παρακείμενο Μουσείο Καλαμουργικής. Μετά την επιστροφή στο σχολείο, σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας και μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, μίλησε για την πορεία του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου με τίτλο «Το Φρούριο και οι γειτονιές του. Ιστορία και περιβάλλον μέσα και γύρω από το βυζαντινό κάστρο της πόλης μας» και παρουσίασε το σχολείο της, τα αξιοθέατων της πόλης των Τρικάλων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκδήλωσαν την επιθυμία να μας επισκεφθούν σύντομα Ακολούθησε συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Δήμαρχο Λιβαδιών, ενώ σε επόμενες συναντήσεις με τη Διεύθυνση, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και τις υπεύθυνες του «Χρυσοπράσινου Φύλλου», κα Λεβέντη και κα Κυριακίδου, τέθηκαν οι βάσεις για μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στα δύο σχολεία και επιλύθηκαν θέματα επικοινωνίας και προγραμματισμού μελλοντικών δράσεων.

Συμπερασματικά, η επίσκεψη  της κα Πλεσιώτη στην Κύπρο θεμελίωσε μελλοντικές συνεργασίες και υπήρξε καθόλα επιτυχής όσον αφορά τους στόχους του «Χρυσοπράσινου Φύλλου». Η επαφή με εκπαιδευτικούς, μαθητές και τοπικούς φορείς ήταν γόνιμη και εποικοδομητική, και η φιλοξενία του Γυμνασίου Λιβαδιών εξαιρετική. Το επόμενο έτος αναμένεται η περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων και η ολοκλήρωση του προγράμματος με την ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών.

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2017-2018, Χρυσοπράσινο φύλλο. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση